Дубінський у суді пояснив, як виїжджав із України (відео)

Читать на русском
Автор
1423
Дубінський у суді пояснив, як виїжджав із України (відео)

При цьому нардеп поки що відмовився коментувати різницю в часі повернення

Народний депутат Олександр Дубінський, якому 10 серпня обирають запобіжний захід, пояснив, як виїжджав з України.

Відео із зали суду зняв кореспондент "Телеграфа" Ян Доброносов.

За його словами, різниця в часі та пунктах перетину кордону України між ним та батьком пов’язана з тим, що нардеп отримав дозвіл на виїзд пізніше за батька, а той уже купив квитки.

"Коли батько мав виїхати за кордон, у нього вже були придбані квитки, було замовлено перебування в Австрії, то склалася ситуація, коли МОЗ не надав мені листа (що дозволяє виїзд як супроводжуючого-Ред). Ми (з представником МОЗ — Ред.) вирішили, що я можу виїхати пізніше за свого батька на один день, щоб не втрачати квитки та готель. Пунктами перетину держкордону встановлено, що якщо особа, яка супроводжується, вже перебуває за кордоном, то громадянин, який супроводжує цю особу, може виїжджати…Я виїхав вранці наступного дня тому, що дозвіл на виїзд було надано вже пізно ввечері, коли його квитки вже були б втрачені, а це не дешево зараз виїжджати за кордон", — каже Дубінський.

При цьому нардеп поки що відмовився коментувати різницю в часі повернення.

А ось що говорить прокурор з приводу справи Дубінського:

Нагадаємо, що справа Дубінського стосується його виїзду за кордон під приводом супроводу батька на лікування. Під час поїздки пасія нардепа "спалила" його спільний з нею відпочинок у Барселоні. Слідство підозрює, що батько Дубінського сам їздив лікуватися доки його син катався Європою, користуючись для цього дозволом на виїзд від МОЗ в якості супроводжуючого. Сам народний обранець свою провину заперечує, а справу називає "політичним замовленням ".

Раніше "Телеграф" писав про те, що "слуга народу" Юрій Арістов нещодавно поїхав відпочивати на Мальдіви, після чого за нього взялася ДБР.