Україна має нового міністра оборони: Рада проголосувала за Умєрова

Читать на русском
Автор
1072
Рустем Умєров у Верховній Раді 6 вересня
Рустем Умєров у Верховній Раді 6 вересня. Фото t.me/yzheleznyak

Проти не виступив жоден нардеп

Верховна Рада України у середу, 6 вересня, призначила Рустема Умєрова новим міністром оборони. Свої голоси за його кандидатуру дали 338 народних депутатів.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив народний депутат України Ярослав Железняк. За його словами, Умєрова підтримали усі парламентські фракції.

Результати голосування за кандидатуру Умєрова

Як видно з фото табло голосування, жоден із присутніх у сесійній залі нардепів не проголосував проти кандидатури Умєрова на посаду голови Міноборони. Один утримався, 21 народний депутат не голосував.

Нагадаємо, 5 вересня Верховна Рада підтримала звільнення Олексія Резнікова з посади міністра оборони України. Свої голоси за це рішення дали 327 народних депутатів. Він обіймав цю посаду протягом 22 місяців та подав у відставку 4 вересня.

Рустем Умєров донедавна керував Фондом державного майна України. Пройшов на виборах до Верховної Ради у 2019 році за списком від партії "Голос", але залишався нардепом до вересня 2022 року, коли його призначили на посаду голови ФДМ. Після початку вторгнення росії він брав участь у переговорах з рф у складі української делегації. Умєров походить з кримськотатарської родини, яку радянська влада насильно депортувала до Узбекистану у 1944 році. Є мусульманином-сунітом.

Раніше "Телеграф" розповідав, які переваги Умєрова можуть допомогти йому у виконанні обов’язків глави Міноборони України. Зокрема, він має добрі стосунки та контакти одночасно з арабо-мусульманським світом та американцями.