Називав вторгнення рф в Україну "сімейною сваркою": Зеленський може зустрітися зі скандальним президентом

Читать на русском
Автор
982
Володимир Зеленський та Луїс Інасіу Лула да Сілва
Володимир Зеленський та Луїс Інасіу Лула да Сілва

Президенти планували зустрітися навесні, але не вийшло

Президент України Володимир Зеленський, який у понеділок прибув до США, щоб взяти участь у засіданні ООН, може невдовзі провести першу персональну зустріч із президентом Бразилії Луїсом Інасіу Лулою да Сілвою.

Як повідомили виданню The Guardian два джерела у бразильському уряді, зустріч відбудеться у середу, 20 вересня, на полях генасамблеї ООН.

Додамо, що Зеленський і Сілва брали участь у саміті "Великої сімки" в Японії в травні поточного року, однак так і не змогли провести особисту зустріч. Таким чином, якщо в середу їхня зустріч відбудеться, то вона стане першою для глав двох держав наживо.

При цьому вони все ж таки говорили один з одним по відеозв’язку, хоча востаннє це було в березні.

Варто зазначити, що Сілва намагався позиціонувати себе як потенційного мирного посередника між Києвом та москвою і стверджував, що деякі країни мають зберігати нейтралітет, щоб досягти миру.

Водночас видання зазначає, що цим він лише викликав роздратування у країн Заходу, які засуджують російське вторгнення в Україну.

Як повідомлялося раніше, Сілва напередодні заявив, що його країна не заарештує російського диктатора, якщо він відвідає саміт G20 у Ріо-де-Жанейро наступного року. Він додав, що той може "легко поїхати до Бразилії".

Втім, буквально наступного дня він різко змінив свою думку і повідомив, що вирішуватиме це судова система, а не уряд.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що навесні президент Бразилії заявив, що США разом з іншими країнами мають припинити "заохочувати" війну та почати говорити про мир. Тим часом повномасштабне російське вторгнення він назвав "сімейною сваркою".