НАБУ оголосило у розшук батька нардепа від "Євросолідарності" Гончаренка

Читать на русском
Автор
5747
Олексій Костусєв Новина оновлена 07 квітня 2024, 21:30
Олексій Костусєв. Фото Liga.net

У НАБУ зробили офіційну заяву

Батька народного депутата Олексія Гончаренка ексмера Одеси Олексія Костусєва оголосили у розшук. Його підозрюють у причетності до схеми заволодіння комунальним аеропортом "Одеса".

Про це повідомили у пресслужбі Національного антикорупційного бюро України. Зазначається, що розшукуваний підозрюється у злочинах одразу за кількома статтями КК України.

"Національне антикорупційне бюро України розшукує підозрюваного у кримінальному провадженні № 52023000000000172 від 13.04.2023, Костусєва Олексія Олексійовича, 29.06.1954 року народження, за підозрою у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України", — йдеться у повідомленні.

Так, у 2011 році два одеські бізнесмени зареєстрували фірму, організувавши спільне підприємство з міськрадою, з розподілом до 75/25%. Здобуття згоди від депутатів забезпечив тодішній мер міста. Таким чином учасники заволоділи майном аеропорту на суму 118 млн гривень та доходами у 2,5 млрд грн.

У серпні поточного року, за заявою НАБУ, підозру отримала група із п’яти осіб, які можуть бути причетні до заволодіння аеропортом "Одеса". Водночас у ЗМІ назвали імена підозрюваних. Йдеться про одеських бізнесменів Бориса Кауфмана та Олександра Боруховича (Грановського), колишнього мера Одеси Олексія Костусєва, колишнього в.о. заступника мера Одеси Анатолія Орловського та директора ТОВ "Одеса аеропорт девелопмент" Олексія Кочанова.

Коментар Олексія Гончаренка

Нардеп прокоментував ситуацію, пов'язану з його батьком і заявив, що він не має жодного відношення до цієї людини й востаннє спілкувався з ним 14 років тому.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що у серпні 2022 року бізнесмена Бориса Кауфмана не випустили за кордон, попри те, що він багатодітний батько і має "білий квиток". Під час перевірки документів система видала прізвище з "індексом Б".