"Це не найбільша проблема в Україні": у Рівному таксист возить пасажирів під російську музику (відео)

Читать на русском
Автор
807
Ліворуч — кадри з таксі. Праворуч — скриншот з кліпа виконавця, якого слухав таксист Новина оновлена 24 жовтня 2023, 06:45
Ліворуч — кадри з таксі. Праворуч — скриншот з кліпа виконавця, якого слухав таксист. Фото Телеграф

У салоні таксиста грала пісня гурту, який нещодавно зняв кліп для "Z-авдиторії"

В Україні спалахнув черговий мовний скандал з таксистом. Попри те, що в Україні планують штрафувати за російські пісні, він увімкнув у машині попмузику з рф.

Інцидент стався у Рівному. Як повідомила у себе на сторінці у Facebook рівненська журналістка Анастасія Бачук, у водія, на ім’я Артем, під час поїздки грала російська пісня, а на обурення пасажирів таксист почав сперечатися:

"Сідаємо у машину, а там російська музика. І водій, який не хоче її вимикати, бо, цитую, "це не найбільша проблема в Україні", а ще, тому що ми замовили економ, а ще, тому що йому не страшно втратити цю роботу", — розповідає Анастасія. Як видно з відео, Артем усе ж таки увімкнув український трек. Свою позицію він аргументував тим, що слухає російську музику в Telegram, тому нічого протизаконного не робить. Як розповіла Анастасія для Telegraf, машину вони таки вирішили покинути та викликати інше таксі.

Зазначимо, що на початку запису у нього грала одна з пісень московського гурту "Весна". Останній їхній хіт — написана кілька місяців тому пісня "Я Росія". В стилі радянського маршу. Вочевидь, для Z-патріотів. Ось один із рядків.

  • Мы победители, и знаем это свято,
  • Врагов уверены, заставим мы понять,
  • Что нас не спутают уловки виноватых,
  • Им на себя придётся лишь пенять
  • Им на себя придётся лишь пенять

Нагадаємо, що нещодавно скандал розбурхав мер Івано-Франківська Руслан Марцінків. Він невдало висловився щодо мовного питання в Україні. Також останнім часом мережу здивували українські тренди в YouTube. Довгий час найпопулярнішим відео на сервісі серед українців став російський серіал "Нові татові доньки".