Бряцання зброєю виходить на новий рівень: у росії відпрацювали нанесення масованого ядерного удару

Читати російською
Автор

Ракети запускали з землі, моря та повітря

У росії продовжують брязкотіти ядерною зброєю і демонстративно провели навчання сил ядерного стримування, під час яких пройшли запуски ракет, здатних нести ядерні боєголовки.

Як говориться на сайті кремля, запуски проводилися під наглядом диктатора володимира путіна та із залученням усіх елементів ядерної тріади.

Зокрема з космодрому в Плесецьку (Архангельська область) було здійснено запуск міжконтинентальної балістичної ракети "Ярс" по цілі на Камчатці. Також відбулися запуски ракет "Синева" з підводного човна "Тула" в Баренцевому морі, а також пуски ракет повітряного базування з літаків Ту-95МС.

Згідно з доповіддю путіну російського міністра оборони сергія шойгу, армія відпрацювала "завдання масованого ядерного удару стратегічними наступальними силами у відповідь на ядерний удар противника".

Як відомо, триступеневі ракети "Ярс" та "Синева" є російськими МКБР наземного та морського базування відповідно. Згідно з заявленими характеристиками, вони здатні вражати цілі на відстані до 11 тисяч кілометрів. Вага "Ярса" оцінюється в 46 тонн, для "Синьові" цей показник невідомий.

"Ярс" здатний нести 3-4 бойових блоки потужністю 300-500 кілотонн, на "Синьову" можуть встановлювати до 10 блоків потужністю 100кт або 4 в 500кт. Для порівняння, атомна бомба, скинута на Нагасакі у Другій світовій війні, мала потужність у 21кт.

Нагадаємо, на початку жовтня путін знову заговорив про застосування ядерної зброї та нагадав, що є лише дві причини для завдання ядерного удару — відповідь на запуски ядерних ракет по росії та використання конвенційної війни, якщо вона загрожує існуванню країни.

При цьому днями росія ухвалила рішення відкликати ратифікацію Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань.