Війна — день 619: росія готує сильні обстріли, а з США долітають тривожні новини

Читать на русском
Автор
8706
Настав новий день спротиву російським окупантам
Настав новий день спротиву російським окупантам. Фото telegraf.com.ua

Розповідаємо оперативно про головне за добу

На календарі субота, 4 листопада 2023 року. Україна отримала новий потужний пакет військової допомоги від США, але разом із ним і тривожні новини, — незабаром допомогу можуть скоротити через відсутність рішення Конгресу щодо додаткового фінансування. І це в той час, коли російські окупанти готують серйозні обстріли критичної інфраструктури взимку.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 4 листопада, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Командувач Повітряних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Микола Олещук подякував пілотам за успішні удари по Керчі.

"Сподіваюсь, ще один плавзасіб пішов услід за "москвою"! А поки чекаємо офіційного підтвердження результатів, вкотре подякую пілотам тактичної авіації Повітряних Сил за успішні удари крилатими ракетами по інфраструктурі судобудівного заводу "Залив" у Керчі", — заявив він.

Командувач ПС додав, що на території заводу стояв один із найсучасніших кораблів чф рф — носій крилатих ракет "Калібр".

"Молодці, немов SCALPелем пройшлись", — підкреслив він.

22:00 Росіяни завдали удару по прифронтовому селу у Запорізькій області, де в одному місці зібрали військових, щоб нагородити на честь Дня артилерії. Цю інформацію "Телеграфу" підтвердили джерела в 128-й окремій гірсько-штурмовій Закарпатській бригаді.

21:00 Швеція передала Україні вісім самохідних артилерійських установок Archer. Вони вже в Україні.

САУ Archer

20:00 На Куп'янському напрямку противник зазнав значних втрат і проводить перегрупування – командувач Сухопутних військ Олександр Сирський.

На ділянці Ягідне — Куп'янськ-Вузловий через великі втрати росіяни зупинили активні дії. Наразі ворог проводить перегрупування.

За тиждень на Куп'янському напрямку окупанти втратили 582 особи особового складу, з них убитими – 220, пораненими – 358 та ще 5 потрапили в полон.

19:00 Попередньо (поки не підтверджено), на території Керченського заводу пошкоджено малий ракетний корабель "Аскольд".

18:00 "Прильоти" у Дніпровській громаді, повідомляє голова Дніпропетровської ОДА Сергій Лисак.

"Ворог поцілив по інфраструктурному об'єкту. Попередньо, без жертв", — написав він.

17:20 У Дніпрі пролунало два потужних вибухи, повідомляє кореспондент "Телеграфа".

16:00 В окупованому Криму оголосили повітряну тривогу. Після цього в Керчі чули вибухи. Повідомляється про ракетну атаку ЗСУ.

15:00 Міністр оборони України Рустем Умеров провів телефонну розмову з головою Пентагону Ллойдом Остіном. Вони обговорили одну з головних потреб ЗСУ – боєприпаси.

14:00 Головне управління розвідки України повідомило, що 1 листопада росія провела невдалі випробування міжконтинентальної балістичної ракети РС-24 "Ярс".

13:00 Російські окупанти після 11:00 обстріляли Корабельний район Херсона. В результаті були поранені двоє людей.

12:00 За останні три тижні під час штурму Авдіївки в Донецькій області російські окупаційні війська втратили близько 200 одиниць бронетехніки. Про це повідомляє британська розвідка.

11:00 Чиновники зі США та ЄС почали непублічно обговорювати з Україною питання можливих переговорів із Росією. Передбачається, що у цих обговореннях йшлося про територіальні поступки з боку України.

10:00 Швеція передала українським військам вісім найновіших самохідних артилерійських установок Archer. Вони вже прибули до України.

09:00 Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн прибула в Київ. Вона, зокрема, зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським.

08:00 Загальні бойові втрати противника

07:00 Українські війська завдали ударів по колоні РФ біля Вугледара і знищили десятки одиниць російської бронетехніки. Також ЗСУ здійснили наземні атаки на лівому березі Херсонської області.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

00:00 Повітряні сили України повідомляють про ракету, яка спочатку летіла у бік Миргорода, а потім змінила напрям на Ніжин. Повітряна тривога оголошена для Чернігівської, Сумської, Харківської та Полтавської областей.

Карта бойових дій від DeepState на початок доби виглядає так. За даними авторів, ворог мав успіх біля Першотравневого (Куп’янський напрямок) та Старомайорського (Запорізький напрямок).

Карта бойових дій в Україні 04.11.2023
Карта бойових дій в Україні 04.11.2023

Про те, що відбувалося 1 листопада, читайте у матеріалі: Війна — день 616: ЗСУ мають успіхи на півдні, а окупанти посилюють тиск на сході

Інформацію за 2 листопада дивіться за посиланням: Війна — день 617: ЗСУ тиснуть на двох напрямках, а окупанти посилюють обстріли

З даними за 3 листопада можна ознайомитись у трансляції: Війна — день 618: росія активізувала дрони, а Україна готується до важкої зими