Війна — день 633: масштабна атака дронів, спроби штурмів окупантами Авдіївки та успіхи ЗСУ на Херсонщині

Читать на русском
Автор
13841
Настав новий день спротиву російським окупантам
Настав новий день спротиву російським окупантам. Фото telegraf.com.ua

Розповідаємо оперативно про головне за добу

На календарі субота, 18 листопада 2023 року. Головною новиною на сьогоднішній день стало довгоочікуване просування українських військових на лівий берег Херсонської області. Крім того, надихнулися українці та наміром влади зробити так, щоб злети МіГів не паралізували роботу бізнесу на кілька годин.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 18 листопада, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 На півночі України зафіксовано декілька груп ворожих ударних БпЛА.

22:00 На фронті в суботу сталося 64 бойові зіткнення, на Авдіївському напрямку ЗСУ відбили 23 атаки, на Мар'їнському – 21, на Куп'янському напрямку – 6 атак, на Бахмутському – 7, на Шахтарському – 3, повідомляє Генеральний штаб.

21:00 Російські окупанти за минулу добу завдали 5 ракетних та 58 авіаційних ударів, а також здійснили 33 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціям українських військ та населених пунктах.

20:00 Російські окупаційні війська вкотре здійснили атаку "шахедами" на Нікополь, а Марганецьку громаду обстріляли з тяжкої артилерії, є пошкодження, повідомив голова ОВА Сергій Лисак.

19:00 Міністр оборони Естонії Ханно Певкур заявив, що українська армія зараз є більш адаптованою до війни, ніж російська. Ця перевага може стати шляхом до успіху України у війні.

18:00 Українські військові отримають понад 2 тисячі безпілотників вітчизняного виробництва. Їх закупили у рамках державного проєкту "Армія дронів".

17:00 Росіяни завдали трьох ракетних ударів по Камишеваській громаді Запорізької області. Внаслідок ворожої атаки є загиблі та поранені.

16:00 На Одещині внаслідок російської атаки було пошкоджено нафтобазу. Також через обстріл є відключення світла, повідомляє Міненерго.

15:00 Через російський обстріл Херсона постраждав волонтер.

Це 42-річний чоловік, який потрапив під вогонь ворога у власній автівці. Потерпілого доставили до лікарні з вибуховою травмою та уламковими пораненнями.

14:00 За добу більшість окупантів убито на Таврійському напрямку. Також один із російських військових здався в полон.

За словами бригадного генерала, командувача оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександра Тарнавського, на напрямку ворог завдав 8 авіаударів, провів 51 бойове зіткнення та здійснив 974 артобстріли.

"Наші воїни стійко тримають оборону на Авдіївському напрямку. Загальні втрати ворога склали 456 осіб. Один окупант здався у полон", — розповів він.

13:00 Відео роботи наших захисників по ворожих дронах минулої ночі

12:00 ЗМІ пишуть про вибухи на Сумщині.

11:00 Наслідки нічної атаки на Запоріжжя

10:00 Російська армія атакувала енергетичний об'єкт в Одеській області вночі 18 листопада. Там спалахнула пожежа.

9:00 За інформацією Генерального штабу ЗСУ, загальні бойові втрати противника з 24.02.2022 до 18.11.2023 орієнтовно склали:

— близько 317380 солдатів;

— танків — 5422;

— бойових броньованих машин — 10141;

— артилерійських систем — 7726;

— РСЗВ — 896;

— засобів ППО — 586;

— літаків — 323;

— гелікоптерів — 324;

— автомобільної техніки та автоцистерн — 10091;

— кораблів/катерів — 22;

— БПЛА оперативно-тактичного рівня — 5726;

— крилатих ракет — 1563.

8:00 Сили ППО знищили в небі над Україною минулої ночі 29 із 38 "шахедів"

7:00 Торговельне судно Georgia S могло підірвати на міні біля узбережжя України. Припускають, що зерновоз потрапив на плавучу морську міну, пише Reuters.

6:00 Зібрали для вас новини, котрі ви могли пропустити:

  • ніч видалася для України знову неспокійною, росіяни атакували низку областей безпілотниками. Про роботу ППО повідомляли у низці регіонів
  • усі повітряні цілі, що летіли в бік Києва, протиповітряна оборона знищила ще на підступах до столиці
  • українські війська провели наступальні операції під Бахмутом і просунулися на південний схід від Південного. Eкраїнські війська 17 листопада продовжили контрнаступальні операції у західній частині Запорізької області та досягли незначного підтвердженого просування, пише ISW
  • представник ізраїльської армії заявив, що ізраїльські війська діятимуть у будь-якому місці, де буде виявлено активність ХАМАС, включаючи південну частину сектору Газа

00:30 КМВА повідомляє про роботу ППО у Києві. Іде атака на столицю, до цього під удар потрапила Хмельницька область. Є загроза для південних регіонів.

00:00 Україна перебуває під атакою російських дронів, тривогу оголошено у низці регіонів, були повідомлення про вибухи. Чекаємо на ранкове зведення Повітряних сил ЗСУ.

росія фактично заморозила обмін полоненими з Україною з серпня, але переговори щодо їх відновлення продовжуються, — представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Петро Яценко.

Президент Володимир Зеленський звільнив Олександра Тарасовського з посади заступника голови Служби зовнішньої розвідки України.

Інформацію за 15 листопада дивіться за посиланням: Війна — день 630: окупанти наступають на сході, а ЗСУ закріплюються на лівому березі Дніпра

З даними за 16 листопада можна ознайомитись у трансляції: Війна — день 631: українцям показали Black box ГУР, а росіяни використовують заборонену зброю

Про те, що відбувалося 17 листопада, читайте у матеріалі: Війна — день 632: ЗСУ нарешті відтісняють ворога на лівому березі Херсонщини