Війна — день 632: ЗСУ нарешті відтісняють ворога на лівому березі Херсонщини

Читать на русском
Автор
16743
Настав новий день спротиву російським окупантам Новина оновлена 18 листопада 2023, 14:15
Настав новий день спротиву російським окупантам. Фото telegraf.com.ua

Розповідаємо оперативно про головне за добу

На календарі п’ятниця, 17 листопада 2023 року. Російські військові який тиждень намагаються просунутися на фронті, однак не мають суттєвого успіху. Окупанти зібрали сотні ракет у рамках підготовки до масованих ударів, тоді як Україна святкує важливу перемогу — створення першого у світі флоту морських дронів.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 17 листопада, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

22:30 Україна під атакою "Шахедів". Моніторингові канали повідомляють, що було сім груп дронів, дві з яких вже знищено.

21:00 На лівому березі річки Дніпро на Херсонському напрямку Сили оборони продовжують утримувати займані рубежі, та відбили 6 атак ворога, — Генштаб ЗСУ.

Були повідомлення про вибухи в Запоріжжі, попередньо це могла бути робота ППО.

19:50 Група ворожих дронів рухається з Півдня в напрямку Павлограда на Дніпропетровщині — Повітряні сили ЗСУ.

19:10 Вийшло вечірнє звернення Зеленського:

18:00 У районі Кривого Рогу чули вибухи, — раніше повідомлялося про політ ракети в тому напрямку.

17:00 Зеленський підписав законопроект №10037 щодо військового ПДФО та акцизу.

Російський флот зазнав серйозних збитків – зокрема, вже було знищено 15 кораблів, а ще 12 пошкоджено, повідомив речник Військово-Морських сил Дмитро Плетенчук.

Литва передала Україні нову партію генераторів, польових ліжок і сухих пайків, а Нідерланди направлять Україні новий пакет військової допомоги на суму €2 млрд.

16:00 Зеленський провів Ставку, на якій серед іншого доручив Міністерству оборони, Генштабу та Кабміну запропонувати рішення, щоб вильоти носіїв "кинджалів" не паралізували країну на години.

15:00 З'явилися фото ЗСУ на лівому березі Херсонщини. "Дякую за вашу силу, за рух уперед! Слава кожному й кожній, хто повертає Україні свободу та справедливість!", — коментує просунення українських військових Зеленський.

14:00 У російському полоні наразі перебуває 4 337 українців. З них – 3 574 військових та 763 цивільних, заявили у Мінреінтеграції. Йдеться про тих, кого вдалось встановити і внесли до Єдиного реєстру осіб.

13:00 Генштаб ЗСУ: Сили оборони України провели серію успішних дій на лівому березі річки Дніпро на Херсонському напрямку, наразі проводяться диверсійні, рейдові та розвідувальні дії, виявляються шляхи логістичного постачання ворога, здійснюється розвідка місць розташування окупантів з метою їх подальшого знищення. Тривають важкі бої, щоб відтіснити ворога якомога далі від правого берега, щоб убезпечити цивільне населення від постійних російських обстрілів.

12:00 На Харківщині внаслідок учорашнього обстрілу пошкоджено пожежну частину. На щастя, без постраждалих серед рятувальників. Про інцидент повідомила пресслужба ДСНС України.

11:30 Тепер вибухи звучать у Джанкойському районі Кримського півострова, повідомляють місцеві пабліки.

Через обстріли повністю знеструмлено місто Костянтинівка Донецької області. Також без електроенергії лишається майже 30 тисяч абонентів у Херсоні — лінії пошкоджені теж внаслідок російських ударів. Детальніше про це повідомили в Міненергетики.

10:00 В окупованому Севастополі пролунало кілька гучних вибухів. Місцеві жителі стверджують, що через вибухову хвилю у багатьох будинках тряслися вікна.

Російські окупанти вже другу добу поспіль втрачають понад тисячу представників особового складу на день! Так тримати, ЗСУ!

Втрати армії рф в Україні 17.11.2023
Втрати армії рф в Україні 17.11.2023

9:00 У Державній прикордонній службі показали як працюють групи протиповітряної оборони, коли в небі над Україною літають ворожі безпілотники.

8:00 У Повітряних Силах ЗСУ повідомили про результативність роботи засобів ППО:

7:00 На фронті злегка збільшилася інтенсивність боїв — за минулу добу зафіксовано близько 72 зіткнень із ворогом. Найактивнішими в цьому плані вже традиційно були Мар'їнський (19) та Авдіївський (17) напрямки. Більше деталей — у свіжому зведенні від Генштабу:

6:00 Ранку! Зібрали для вас кілька новин, котрі ви могли проспати:

  • цієї ночі в Україні було неспокійно — ворог атакував низку областей з допомогою безпілотників. Вибухи чули щонайменше на Одещині, Хмельниччині, Київщині тощо. Чекаємо на інформацію про ймовірні наслідки від Повітряних Сил;
  • також було гучно і на тимчасово окупованих територіях — зокрема, два відчутні запахи було зафіксовано в Токмаку Запорізької області. Деталі уточнюються;
  • у Швейцарії проводять перевірку інформації ЗМІ щодо можливого постачання патронів швейцарського виробництва на війну в Україну. Як відомо, подібний експорт (якщо такий мав місце), порушує політику Швейцарії, котра звикла займати нейтралітет у подібних конфліктах;
  • під час операції у лікарні Аль-Шифа, що на території Сектору Газа, ізраїльські військові знайшли потаємний тунельний хід, котрим користувалися представники ХАМАС. Як відомо, Аль-Шифа — одна із найкрупніших лікарень регіону, тож багато хто обурювався рішеннях ЦАХАЛ провести тут черговий етап наземної операції.

00:00 У повітряному просторі України кілька груп ударних дронів, — попереджають Повітряні сили ЗСУ.

Вибухи чули в окупованому Токмаку в Запорізькій області, — попередньо міг бути завданий удару по позиціях рф, проте жодної підтвердженої інформації про причини вибухів немає.

Карта бойових дій від DeepState на початок доби виглядає так:

Мапа бойових дій в Україні 17.11.2023
Мапа бойових дій в Україні 17.11.2023

Про те, що відбувалося 14 листопада, читайте у матеріалі: Війна — день 629: окупанти змінюють тактику під Бахмутом і тиснуть на Авдіївку

Інформацію за 15 листопада дивіться за посиланням: Війна — день 630: окупанти наступають на сході, а ЗСУ закріплюються на лівому березі Дніпра

З даними за 16 листопада можна ознайомитись у трансляції: Війна — день 631: українцям показали "Black box" ГУР, а росіяни використовують заборонену зброю