Війна — день 641: окупанти штурмують Авдіївку та тероризують українців дронами

Читать на русском
Автор
12399
Бої за Україну продовжуються
Бої за Україну продовжуються

Оперативно про головне за добу

Україна продовжує стримувати тиск окупантів по всій лінії фронту, особливо складною залишається ситуація у східній частині країни, де окупанти продовжують наступ на Авдіївку. Водночас ЗСУ мають успіхи на південному фронті, де триває розширення Херсонського плацдарму на лівому березі Дніпра. З настанням холодів почастішали й спроби росіян атакувати критичну інфраструктуру нашої країни, для чого вони застосовують десятки ударних БПЛА.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 26 листопада, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Під час масованої атаки "Шахедів" на Київ в ніч на 25 листопада було пошкоджено Патріарший собор Воскресіння Христового УГКЦ.

22:00 Сполученим Штатам до кінця 2023 року буде важко вжити нових заходів щодо надання допомоги Україні та Ізраїлю, у той час як у Конгресі зберігаються розбіжності щодо запропонованих змін в охороні південного кордону, заявив голова комітету з розвідки Палати представників США Майк Тернер.

21:00 Російські окупанти завдали минулої доби 33 авіаційних удари по території України, а також здійснили 45 обстрілів позицій українських військ та українських населених пунктів із реактивних систем залпового вогню.

19:00 Міністр оборони України Рустем Умэров провів телефонну розмову з міністром оборони США Ллойдом Остіном та обговорив пріоритети військової допомоги Україні, повідомляється на сайті Пентагону. Міністри обговорили "пріоритети допомоги у сфері безпеки, оскільки Україна продовжує боротися із російською агресією". Умэров повідомив, що обговорив із американським колегою питання посилення можливостей Збройних сил України.

18:00 Командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв вважає, що війна рф проти України може знову вийти за межі Сходу і Півдня нашої країни, якщо росія продовжить нарощувати виробництво озброєнь і технологічно вдосконалюватися за допомогою своїх союзників, а Україна відчуватиме зменшення допомоги з боку партнерів.

17:00 За тиждень, з 20 по 26 листопада, українські військові ліквідували 6260 російських солдатів. Також ЗСУ вдалося знищити 146 БПЛА, 130 артсистем та 78 танків, повідомляє заступник міністра оборони, генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

16:00 Білорусь ще раз продовжила спільні зі Збройними силами рф військові навчання. Вони продовжаться щонайменше до 3 грудня.

15:00 Швейцарія виділить понад 3 млн євро на реалізацію ініціативи "Зерно з України" (Grain From Ukraine), метою якої є постачання українського зерна до найбідніших країн.

14:00 Російські окупанти шукають "слабину в обороні" українських військ поблизу Куп'янська. Загарбники хочуть знову захопити місто, йдеться у заяві начальника служби зв’язків із громадськістю Сухопутних військ ЗСУ Володимира Фітьо.

13:00 Швеція виділить Україні фінансову допомогу. Гроші підуть на ініціативу Grain From Ukraine (Зерно з України).

12:00 За минулу добу, 25 листопада, на Таврійському напрямку українські воїни знищили 639 російських окупантів. 13 війскових рф вирішили здатись в полон. Про це повідомляє Об'єднаний пресцентр Сил оборони Таврійського напрямку.

11:00 Російські війська намагаються повторно окупувати Куп'янськ. Про це заявив начальник служби зв'язків із громадськістю Сухопутних військ Володимир Фітьо. За його словами, на ділянці українські захисники відбили 4 атаки противника – поблизу Синьківки та Іванівки.

10:00 Втрати окупантів

9:00 Зранку, 26 листопада, в Херсоні пролунав сильний вибух. Наразі в регіону не було оголошено про повітряну тривогу.

7:00 8 "Шахедів" збила українська ППО, — Повітряні сили

Загалом у ніч проти 26 листопада Росія запустила з Приморсько-Ахтарська 9 БпЛА.

00:00 Окупанти запустили БПЛА Україною. Частина з них рухається у бік Києва, а інша у бік Дніпропетровської області.

З даними за 23 листопада можна ознайомитись у трансляції: Війна — день 638: ЗСУ просунулися на півдні, а окупанти атакують на чотирьох напрямках

Про те, що відбувалося 24 листопада, читайте у матеріалі: Війна — день 639: росіяни не можуть стримати ЗСУ та залякують українців "масованими ударами"

Інформацію за 25 листопада дивіться за посиланням: Війна — день 640: Україна чекає на додаткові системи ППО і готує "сюрпризи" путіну