Ще один український нардеп вирішив скласти мандат

Читать на русском
Автор
512
Максим Єфімов Новина оновлена 08 грудня 2023, 13:36
Максим Єфімов. Фото Відкриті джерела

Через складання мандату під загрозою функціонування депутатської групи

У слід за Віталієм Даниловим, який склав мандат кілька днів тому, ще один народний депутат вирішив відмовитись від повноважень. Йдеться про мажоритарника від депутатської групи "Довіра" Максима Єфімова.

Про це повідомили народні депутати України Ярослав Железняк та Олексій Гончаренко. У Верховній Раді утворився новий рекордний мінімум народних обранців — 402 особи.

Максим Єфімов пройшов у ВР від міста Краматорська, бо набрав на своєму окрузі найбільше голосів. Він є віцепрезидент Української асоціації футболу та президентом Федерації футболу Донецької області. У минулому – член "Партії регіонів".

Крім того, Максим Єфімов не просто народний депутат, а голова депутатської групи "Відновлення України". На сьогодні до групи входить 17 депутатів, що є мінімальною кількістю її існування.

"Зі складанням мандата Єфімовим у групі залишиться лише 16 осіб, що взагалі ставить під ризик існування цієї групи. Хіба що хтось новий приєднається до групи протягом двох тижнів", — пише Ярослав Железняк.

Також "Телеграф" розповідав про те, чому нардепів-прогульщиків не можна позбавити мандата. Спікер парламенту назвав прізвища тих, хто з нардепів продовжує системно прогулювати засідання.