Зрадник Кива мертвий, його тіло знайдено в Підмосков’ї - росЗМІ

Читать на русском
Автор
9426
Ілля Кива часто виступав на російському телебаченні
Ілля Кива часто виступав на російському телебаченні. Фото Відкриті джерела

Коли і як загинув зрадник України, поки невідомо

У росії знайшли мертвим колишнього українського депутата-зрадника України від ОПЗЖ Іллю Киву. Його тіло знайдено у Підмосков’ї, на тілі є рани та садна.

Про це повідомляють росЗМІ, зокрема, РЕН ТВ із посиланням на власні джерела. Медики ніби-то намагалися реанімувати екснардепа, але не вдалося.

Закривавлене тіло Іллі Ківи виявили лежачим на снігу на території паркової зони готелю "Велич Country Club" у підмосковному селі Супонево Одинцовського району близько 15:00. За попередньою інформацією, на правій скроні він мав різану рану, на лівій частині обличчя — гематому. Медики намагалися реанімувати його, але їм не вдалося. На місці працюють екстрені служби. Останній пост у Telegram-каналі Кива виклав сьогодні вранці близько 09:00. Тож, ймовірно, він помер невдовзі після цього.

Нагадаємо, що Ілля Кива залишив Україну незадовго до початку війни, у січні 2022 року під приводом "відпочинку", але втік до росії і попросив там політичного притулку. Незабаром після повномасштабного вторгнення в Україну він став частим гостем на пропагандистських передачах у росії. Зокрема, він заявляв, що у центральному офісі СБУ у Києві на Володимирській нібито сидить британська розвідка, а у Києві розстрілюють українців.

Також Ілля Кива закликав завдати ядерного удару по Україні. Метою має стати західна частина країни, а саме Львів, оскільки там розташований "центр для натовських військових фахівців", які "щодня прибувають до України". Після цього екснардеп вигадав пояснення новим відео "мертвого" Буданова. Ківа заявив, що замість "загиблого" Буданова в ефірах з'являється його "оцифрована" копія.

Влітку 2023 року Офіс Генпрокурора України повідомив депутату, що втік, про підозру в публічних закликах до насильницької зміни конституційного ладу та пропаганди війни. Перед цим депутата було позбавлено мандату, а правоохоронці відкрили кримінальні справи стосовно зрадника, зокрема за підозрою в держзраді.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що в росії знайшли мертвим генерала та його дружину. Їхні тіла тиждень пролежали у квартирі.