Війна — день 669: окупанти перетворюють захоплені міста на фортеці і продовжують штурми

Читать на русском
Автор
8550
Бої за Україну продовжуються
Бої за Україну продовжуються

Оперативно про головне за добу

Російське вторгнення в Україну триває, а окупанти продовжують пробувати вибити ЗСУ з лівого берега Дніпра в Херсонській області, так і не припиняють штурми в районі Авдіївки. При цьому в інших місцях росіяни продовжують окопуватися і перетворюють захоплені міста на справжні фортеці, готуючи їх до оборони з усіх боків. Загалом уже стає очевидним, що війна триватиме й у 2024 році, а тому українські військові закликають бути готовими до того, що він стане важчим за два попередні.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 24 грудня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Зенітний ракетний комплекс ЗСУ збив російський винищувач-бомбардувальник Су-34 на Маріупольському напрямку.

22:00 Росіяни направили у бік Одеси "шахеди", попередньо їх збила ППО.

21:00 Російські окупаційні війська в неділю обстріляли Нью-Йорк (Донецька область) авіаційними бомбами, унаслідок чого поранені троє цивільних осіб.

20:00 ЗС України за добу відбили 23 атаки окупантів на лівобережжі в Херсонській області та 25 під Авдіївкою.

19:00 На Сумщині триває евакуація населених пунктів у прикордонній 5-кілометровій зоні. За даними Сумської обласної військової адміністрації, на сьогодні повністю евакуювали 19 населених пунктів.

17:00 Цієї зими росіяни вже намагалися атакувати енергетичну інфраструктуру України. Але українці про них можуть не знати, бо військові не завжди коментують, куди летіли збиті ворожі цілі, – сказав представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

16:00 Українські захисники ліквідували понад 7 тисяч російських окупантів на тиждень. При цьому знищено понад 900 одиниць техніки загарбників, повідомив перший заступник міністра оборони України Олександр Павлюк.

15:00 Зеленський опублікував фото наслідків прильотів по Херсону вночі.

Від обстрілів постраждали школа, лікарні, котельня, тепломережі міста, житлові приватні та багатоповерхові будинки.

Є поранені, серед них дитина. На жаль, є загиблі.

14:00 Російська армія атакувала мирне населення під час роздачі хліба на прикордонні на Чернігівщині. Уламки пошкодили машину із хлібом.

13:00 Російська армія з РСЗВ "Смерч" та артилерії вдарила по селу Підсереднє Харківської області. Внаслідок чого поранення отримали мирні жителі, також є пошкодження будинків та авто.

12:00 Під час суботніх обстрілів Херсона загинули 10 людей, 62 отримали поранення — влада

11:00 Повітряна тривога у низці областей

10:00 В Севастополі, тимчасово окупованого Криму, зранку, 24 грудня, прогримів потужний вибух. За словами очевидців, перед цим було чутно звук, схожий на шум ракети.

08:00 Оновлені втрати окупантів

07:00 Російські окупанти влаштували повітряну атаку із застосуванням дронів-камікадзе по території України у ніч проти 24 грудня. Було зафіксовано запуск ворогом 16 "Шахедів", майже усі з них були збиті Силами оборони.

06:00 Ніч в Україні пройшла без масованих ударів, наразі у небі над країною чисто.

00:00 Окупанти знову запустили дрони Україною, більшість з яких були успішно збиті. Загроза залишається для Хмельницької області, де зафіксовано залишки з них

Про те, що відбувалося 21 грудня, читайте у зведенні Війна — день 666: темпи боїв зростають попри погіршення погоди

Що було в Україні 22 грудня – читайте за посиланням: Війна — день 667: на фронті гаряче, окупанти б’ють мирними містами і самі ловлять прильоти

Інформацію за 20 грудня дивіться за посиланням: Війна — день 668: російська армія зазнає втрат, а ЗСУ тримають плацдарм на Херсонщині