Війна — день 670: росіяни продовжують "м’ясні штурми" і просуваються біля Авдіївки

Читать на русском
Автор
11775
Бої за Україну продовжуються
Бої за Україну продовжуються

Оперативно про головне за добу

Російське вторгнення продовжується, а повномасштабні бойові дії не зупиняються ні на добу. Найбільш активні битви розгортаються в районі Авдіївки, де противник має просування, хоч і не зміг взяти місто в кільце. При цьому окупанти не змінюють тактику "м’ясних штурмів", яка має сумнівну ефективність та призводить до величезних втрат у лавах російської армії. Водночас все частіше спостерігаються випадки застосування росіянами хімічної зброї, яка скидається з безпілотників.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 25 грудня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт, що стосується мобілізації.

21:00 На Мар'їнському напрямі українські захисники продовжують стримувати російських окупантів у районі Новомихайлівки Донецької області, у свою чергу ворог здійснив 3 невдалі атаки на позиції ЗСУ, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

20:00 Третя хвиля штурмів Авдіївки розпочалася, заявив голова міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

"Атаки нарощували поступово, і ось днів вісім вони дуже активно застосовують техніку і, на мій погляд, це теж свідчить, що третя хвиля почалася. Тому що дуже довго вони техніку не застосовували, а потім вони поїхали, навіть незважаючи на не дуже сприятливі погодні умови. умови", — розповів Барабаш.

19:00 Противник зосередив основні зусилля на веденні наступальних та штурмових дій на Авдіївському, Мар'їнському та Запорізькому напрямках, повідомив командувач оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

"Проводить активні піхотні атаки за підтримки бронетехніки та авіації. Кидає керовані авіабомби", — написав Тарнавський.

18:00 Зеленський повідомив про досягнення ППО за минулий тиждень і Різдво: "Різдвяний вечір під час війни. Наші воїни збили не лише майже 30 "шахедів" і кілька ракет, але й ще дві російські "сушки". Всього за тиждень у терористів мінус 5 літаків".

Російські окупанти за декілька днів знищили вже третю базу з гуманітарною допомогою у Херсоні, повідомили у Червоному Хресті.

17:00 Країни Заходу поки що не мають сенсу доставляти F-16 в Україну, оскільки так літаки стоятимуть під прицілом ворога. Наша країна має бути на сто відсотків готова до таких постачань, заявив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

16:00 У Криворізькому районі Дніпропетровської області знищено ворожу керовану авіаційну ракету Х-59 — Повітряне командування "Схід".

15:00 Через потужний шторм у Чорному морі росіянам довелося згорнути корабельне угрупування свого флоту разом із ракетоносіями та повернути до пунктів базування, повідомляє Оперативне командування "Південь".

14:00 Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія сподівається, що Кабінет міністрів найближчим часом закінчить роботу над законопроєктом про мобілізацію та зареєструє його у Верховній Раді.

13:00 Російські окупанти готують експедицію до Африки для пошуку та підготовки найманців для участі у війні проти України, повідомляє Центр національного спротиву.

12:00 СБУ вдалося ліквідувати одразу три схеми, котрі вигадали винахідливі українці задля незаконного перетину кордону України громадянами призовного віку. Зокрема, операції правоохоронців проводилися на Львівщині, Одещині та Закарпатті.

11:00 За даними "Укренерго", в ніч на 25 грудня Україна надала аварійну допомогу для енергосистеми Польщі. Як виявилося, у святковий день польська енергосистема мала надлишок електроенергії, тож запросила у країн-сусідів допомоги у її споживанні. Загальний обсяг отриманої допомоги — 3050 МВт*год.

10:00 Глава Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов привітав українців із Різдвом Христовим.

"Кремлівський терористично-окупаційний режим ніколи не зможе реалізувати своїх підступних планів зі знищення нашої державності, наших традицій та ідентичності. Українці — сильна нація, яка здатна подолати все на шляху до своєї свободи та незалежності. 2024 рік — це насамперед рік продовження боротьби, героїзму та мужності українських захисників, і зустрінемо ми його, завдаючи нищівної поразки раш*стам заради визволення рідної землі", — наголосив головний розвідник країни.

9:00 Генштаб ЗСУ поділився свіжою статистикою втрат ворога. За останню добу навіки українську землю покинули майже 800 окупантів:

Втрати армії РФ в Україні 25.12.2023
Втрати армії РФ в Україні 25.12.2023

8:00 Мінус десятки шахедів та два ворожі літаки. У Повітряних силах прозвітували про втрати ворога за добу

7:00 За минулу добу на фронті зафіксовано 66 бойових зіткнень із ворогом. За даними Генштабу, найбільш активними в цьому плані є Авдіївський та Куп'янський напрямки.

6:00 Усім ранку! Тих, хто святкує — із Різдвом Христовим! Зібрали кілька новин, які ви могли проспати:

  • цієї ночі росіяни тероризували українців запусками ракет та "шахедів". Особливо "кошмарили" південні регіони. Чекаємо остаточних підсумків роботи ППО від Повітряних Сил ЗСУ;
  • пізно ввечері росіяни накрили артилерійським вогнем Чорнобаївку Херсонської області. На жаль, за повідомленнями ОВА, є жертва — загинула 37-річна жінка;
  • тим часом уже відомо, що наші воїни у відповідь "приземлили" один із російських Су-34 — на Маріупольському напрямку. Про це повідомив командувач ПС ЗСУ Микола Олещук;
  • у Секторі Газа — чергове загострення: бійці ЦАХАЛ знайшли у тунелях ХАМАС п'ятьох вбитих ізраїльських заручників (троє солдатів і двох цивільних). Пізніше терористи заявили, що начебто удар Ізраїлю у одному із центрів біженців Гази загинули понад 70 мирних жителів. Ізраїльський уряд відкидає звинувачення.

05:00 Спостерігалася активність тактичної авіації терористів на сході та півдні. Повітряну тривогу давали у Харківській області.

03:00 На цей час немає нових пусків російських БПЛА. Стратегічна авіація неактивна, ракетоносії у портах базування.

01:00 Відбій повітряної тривоги по областях. Усі безпілотники російських терористів збито.

00:00 Окупанти обстріляли Чорнобаївку, через що загинула жінка.

Що було в Україні 22 грудня – читайте за посиланням: Війна — день 667: на фронті гаряче, окупанти б’ють по мирним містам і самі ловлять прильоти

Інформацію за 23 грудня дивіться за посиланням: Війна — день 668: російська армія зазнає втрат, а ЗСУ тримають плацдарм на Херсонщині

Про те, що відбувалося 24 грудня, читайте у зведенні: Війна — день 669: окупанти перетворюють захоплені міста на фортеці та продовжують штурми