"Бояться, що є голоси": у Раді гучний скандал через спробу зняття Безуглої з посади, фото та відео (оновлено)

Читать на русском
Автор
6661
Мар’яна Безугла Новина оновлена 07 квітня 2024, 20:52
Мар’яна Безугла. Фото facebook.com/bezuhlamariana

Проти винесення питання на голосування виступив Арахамія

У середу, 10 січня, народний депутат Мар’яна Безугла могла бути знята з посади заступника голови Комітету з питань безпеки та оборони. Проте з її звільненням виникли труднощі.

Як повідомив у своєму Telegram-каналі народний депутат України Ярослав Железняк, низка нардепів вимагала з голосу поставити на голосування питання про позбавлення Безуглої посади. Проте проти виступив керівник парламентської фракції "Слуга народу", член Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Давид Арахамія.

"Вимагали поставити в порядок денний колеги Кривошеєв (СН), Геращенко та Герасімов (ЄС), Разумков (позафракційний), Кабаченко (Батьківщина) та Устінова (Голос). Але проти виступив Арахамія (СН). І так і не поставили. Бояться, що є голоси", — написав він.

UPD У результаті засідання Верховної Ради було закрите після кількох спроб винести на голосування ухвалу про відставку Мар'яни Безуглої з посади заступника голови комітету з оборони закрили. Железняк поінформував, що це було зроблено саме з метою не допустити голосування щодо звільнення Безуглої з посади, хоча на порядку денному було багато важливих питань. Щоб поставити питання щодо Безуглої на голосування, депутати навіть заблокували трибуну.

"Але відверто… це вперше, напевно, в історії нашого скликання, щоб опозиція так щиро і енергійно виступала за кадрове рішення Коаліції. При цьому об'єдналися люди, які в житті між собою навіть не розмовляють. "Maryana-connecting people"" — іронізує Железняк.

У мережі з'явилося відео блокування трибуни нардепами, які вимагали голосування за Постанову про відкликання Мар'яни Безуглої з посади заступника голови комітету з питань нацбезпеки та оборони. Проте речник ВР Руслан Стефанчук просто закрив засідання.

Раніше Железняк написав, що він також намагався поставити Постанову про звільнення Безуглої з посади в порядок денний. Однак знову безрезультатно.

"І знову навіть бояться ставити на голосування", — пише він.

Нагадаємо, Комітет із нацбезпеки своїм рішенням рекомендував відкликати Безуглу з посади. Далі регламентний комітет має розглянути рішення та зареєструвати відповідну постанову, далі ця постанова має бути винесена на засідання Ради. Свої голоси за рішення звільнити Безуглу мають віддати щонайменше 226 нардепів.

Раніше "Телеграф" розповідав, що Безугла, яка активно критикувала найвище військове керівництво країни, поскаржилася на те, що головком ЗСУ Валерій Залужний заблокував її у соціальних мережах. Вона в’їдливо це прокоментувала, але нарвалася на критику в мережі.