Долар на чорному ринку не зупиняє падіння: чого чекати від цін на валюту до кінця року

Читати російською
Автор

Упродовж двох наступних місяців долар демонструватиме відносну стабільність

Останніми днями, попри перестороги експертів щодо ймовірного різкого стрибка готівкової американської валюти в Україні до позначки у 45 гривень, долар все ж повернувся до здешевшання. Проте тривалим воно буде навряд чи, але й несприятливий прогноз також, вочевидь, не справдиться.

Як пише видання "PRO Гроші", посилаюсь на слова фінансового аналітика Олексія Куща, до нового, 2023 року, курс долара в українських обмінниках буде більш менш стабільним і до позначок у понад 42-43 гривні дорожчати не буде.

"Цьому сприятиме міжнародна фінансова допомога від західних країн. І понад 42-43 грн за долар курс не буде. Міжнародна допомога, яка надається в доларах та євро, стабілізує валютні резерви Нацбанку і, відповідно, внутрішній валютний ринок. Тому в принципі девальвація ще буде, але повільна", — пояснив він.

За словами експерта, перейматися зараз українцям не варто, адже різких рухів на валютному ринку не очікується. Не буде якихось різких рухів.

Що стосується щоденної ситуації в українських обмінниках, то американська валюта й дійсно припинила своє зростання. Ба більше, останніми днями спостерігається повільне, але впевнене здешевшання. Зокрема, за даними фінансового порталу "Мінфін", у четвер, 27 жовтня, під час купівлі долар обійдеться у 39,80 гривень, що на 5 копійок менше, аніж у середу. Що стосується продажу, то ціна впала до 40 гривень, у порівнянні з минулоденними 40,05 гривень.

"Чорний" євро сьогодні коштуватиме 39,90 гривень під час купівлі, водночас продаж вартуватиме 39,40 гривень.

пРаніше "Телеграф" повідомляв, що на думку економічного експерта Германа Марченко буде з готівковою американською валютою до кінця 2022 року.

Також нагадаємо, за яких умов американський долар просідатиме в ціні на валютному ринку України.