Вплив російських обстрілів на курс долара: українцям розповіли, чого чекати 2023 року

Читати російською
Автор

Російські обстріли перестали впливати на валютну ситуація в країні

У Національному банку Україні запевняють, що валютний ринок вже встиг звикнути до масованих обстрілів мирних українських міст з боку окупаційної армії, тож суттєвих коливань більше не демонструє.

Таку інформацію член Ради НБУ Василь Фурман озвучив в ефірі всеукраїнського телемарафону "Єдині новини", зазначивши, що курс, зафіксований головним банком країни, є правильним і відіграє вкрай важливу роль під час війни.

"Валютний ринок, як і ми з вами, звик до обстрілів і не реагує на них – і це плюс. В цілому різниця між готівковим і безготівковим ринком незначна і відносно стабільна протягом останніх місяців", — пояснив він.

Також він зазначив, що попри відносну стабільність, у новому році готівковий курс все ж, скоріше за все, буде демонструвати коливання. Однак вони будуть несуттєвими.

За даними порталу "Мінфін", у середу, 4 січня, середній курс в долара в українських обмінниках становить 40,55 гривні (купівля) і 40,70 грн (продаж) порівняно з учорашніми 40,75.

Офіційний курс від НБУ впродовж сьогоднішньої доби виглядатиме так:

  • долар — 36,57 гривні,
  • євро — 38,53 гривні.

Раніше "Телеграф" повідомляв, чого чекати від цін на валюту у січні 2023 року та якими сюрпризами американська валюта здивує українців у новому році.