Долар в Україні поступово дорожчає: чи зміниться ситуація найближчим часом

Читати російською
Автор

Коли масовий попит на валюту зменшиться, ціни поступово поповзуть донизу

Через масові виплати заробітних плат, які потягнули за собою збільшення попиту на валюту, курс долара в Україні почав поступово зростати. Однак вже у січні-лютому ціни поступово почнуть знижуватися.

Про це директорка департаменту казначейських операцій "Юнекс Банку" Ганни Золотько розповіла у коментарі виданню "Факти", зазначивши, що до кінця поточного місяця національна валюта стабілізується.

"На початку року, враховуючи нетиповий графік таких виплат у грудні-січні, швидше за все, попит знизиться. До того ж, навіть незважаючи на війну, я чекаю на невелике пожвавлення споживчого попиту, що відволікатиме частину вільної ліквідності від готівкового валютного ринку. Тому, на мою думку, загалом січень має бути більш-менш спокійним для гривні", — пояснила вона.

За словами Золотько, вже у найближчому майбутньому, скоріше за все, валютний ринок знаходитиметься у межах вже звичних для всіх коливань. Тому передбачається, що готівковий курс коливатиметься у межах +3 — +5 грн відносно офіційного.

.

Що стосується сьогоднішніх розцінок на валюту, то, згідно з даними фінансового порталу "Мінфін", у четвер, 5 січня, середній курс американського долара на чорному ринку України трохи здорожчав. Його ціна під час купівлі складатиме 40,60 гривень за один "зелений", водночас продаж обійдеться у 40,75 гривні.

Національний банк України встановив ціни таким чином:

  • долар — 36,57 гривні,
  • євро — 38,79 гривень.

Раніше "Телеграф" повідомляв, чи варто українцям чекати на суттєві зміни курсу на початку 2023 року.

Також нагадаємо, як експерти заспокоїли жителів України, озвучивши позитивний прогноз щодо цін на валюту у новому році.