В Україні подорожчав продукт, через який "наїжджали" на Міноборони

Читать на русском
Автор
4431
Саме яйця стали одним із продуктів, яке українське Міноборони закупало для ЗСУ утридорога
Саме яйця стали одним із продуктів, яке українське Міноборони закупало для ЗСУ утридорога. Фото volynnews.com

Подекуди ціна на цей продукт підскочила аж на пів гривні

Попри нещодавнє здешевшання курячих яєць в супермаркетах України, цей популярний серед українців продукт знову почав дорожчати.

Так, згідно з даними фінансового порталу "Мінфін", станом на 20 січня, за десяток яєць "Квочка" доведеться викласти у середньому 74,20 гривні. Ця ціна на 5 копійок більша, за грудневу. Водночас продукт марки "Ясенсвіт" підскочив у ціні майже на пів гривні. Зараз десяток яєць обійдеться у 73,70 гривні.

Ціни на "Квочку" у супермаркетах:

  • У "Новусі" – 74,19 гривні за один десяток,
  • В "Ашані" — 74,20 гривень.

"Ясенсвіт" (за десяток) коштує:

  • В "Ашані" – 74,2 гривні,
  • У "Новусі" – 74,19 гривні,
  • У "Мегамаркеті" – 74,3 гривні,
  • У "Варусі" – 73,9 гривні.

"Ясенсвіт" в упаковках по 18 штук:

  • В "Ашані" – 132,3 гривні,
  • У "Новусі" – 132 гривень.

Що говорять експерти

Попри чергове здорожчання, курячі яйця в українських магазинах повернуться до здешевшання. Про це у коментарі виданню agronews заявила аналітикиня "Українського клубу аграрного бізнесу" Світлана Литвин. За її словами попит на цей продукт після новорічних свят повинен зменшитись і це потягне за собою його здешевшання.

"На стабілізацію цін, за її словами, має вплинути і поступове збільшення кількості курей-несучок. У перспективі можливе зниження, особливо на тлі зниження попиту після новорічних свят", – пояснила Литвин.

Нагадаємо, що саме курячі яйця стали одним із приводів для гучного скандалу навколо закупівель харчових продуктів для Збройних сил України, які здійснювало українське Міністерство оборони. Серед наслідків — звільнення заступника відомства В’ячеслава Шаповалова.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що в Україні стали дорожчими ще п'ять популярних товарів, серед яких солоне сало, свинина, курячі яйця, болгарський перець і банани.