Житиму: поранений у Дніпрі солдат розповів про стрілянину "Телеграфу"

Читать на русском
Автор
469684
Трагедія забрала п’ять життів, ще п’ятеро отримали поранення Новина оновлена 29 січня 2022, 06:32
Трагедія забрала п’ять життів, ще п’ятеро отримали поранення. Фото Колаж "Телеграфу"

Один із постраждалих вже приходить до тями після операції

Стрілянина, яка забрала 27 січня життя п’ятьох людей у військовій частині №3021 у Дніпрі, для всіх стала повною несподіванкою. Не став винятком і один із постраждалих, 19-річний старший солдат Денис Намісник.

У коментарі "Телеграфу" він розповів, як усе було.

За його словами, з Артемієм Рябчуком вони разом служили, але не спілкувалися, і що спричинило зрив у фатальний день, — він не знає.

"Не знаю, що сталося з ним. Я прийшов з поста і ліг спати. Прокинувся вже під час стрілянини", — розповідає Денис.

У ході розстрілу він отримав наскрізне поранення в ділянку сідничного м’яза, і його разом з іншими постраждалими доправили до лікарні імені Мечникова, де прооперували. На щастя, втрата крові у Дениса була невелика, і надвечір він уже вийшов на зв’язок.

"Все добре. Житиму", — коментує він свій стан.

Солдат розповідає, що постраждала під час розстрілу Жанна Шарова все ще у тяжкому стані, вона втратила кілька літрів крові, і в Дніпрі оголосили благодійний збір їй на допомогу.

Також Намісник згадує товаришів по службі, яким пощастило менше:

Солдати, яких Артемій Рябчук розстріляв у Дніпрі

Нагадаємо, що стрілянина на території військової частини №3021, розташованої на території Південного машинобудівного заводу ("Південмаш") у Дніпрі, сталася в ніч проти 27 січня.

20-річний солдат термінової служби Артемій Рябчук відкрив вогонь з автомата по товаришах по службі, внаслідок чого п’ятеро людей загинуло, а ще п’ятеро постраждали, — раніше ми показували відео, як це було.

Пізніше його затримали у Підгородному Дніпропетровській області, при цьому він сам здався, після чого з посмішкою розповів, як скоїв розстріл.

Як розповідала односельчанка Артемія "Телеграфу", він ще в дитинстві відзначався агресією і якось навіть ударив дівчинку молотком по спині.

Наразі Артемію Рябчуку повідомили про підозру одразу за трьома статтями, через що йому загрожує великий термін, аж до довічного.