Суд ухвалює рішення у справі Порошенка: відеотрансляція

Читать на русском
Автор
Підтримати Порошенка зібралися його прихильники
Підтримати Порошенка зібралися його прихильники. Фото telegraf.com.ua

Минуле засідання суду тривало понад 10 годин.

Печерський суд Києва почав обирати нардепу та ексглаві держави Петру Порошенку запобіжний захід. Засідання розпочалося о 14:00 середи після того, як у понеділок рішення не було прийнято.

Що просить прокуратура

Прокуратура хоче відправити Порошенка під арешт на два місяці. За планами, йому можуть залишити можливість вийти під заставу – названо суму мільярд гривень. Якщо нардеп внесе ці кошти — на нього хочуть одягнути браслет стеження та позбавити закордонного паспорта.

Трансляція засідання

У чому суть справи Порошенка

Експрезидент проходить підозрюваним у справі про державну зраду та допомогу терористам через покупки вугілля з окупованих територій під час його каденції. До вручення підозри Порошенко залишив країну і повернувся лише у січні 2022 року. Його повернення та прибуття до Печерського суду супроводжувалися казусами, серед яких раптова подача до розшуку. Декількома тижнями раніше активи та майно Порошенка було заарештовано.

Кримінальне провадження, в якому, крім Порошенка, фігурують також нардеп Віктор Медведчук та колишній міністр енергетики Володимир Демчишин, засноване на подіях 2014-2015 років, коли Україна підписала документи про постачання вугілля з окупованих частин країни. Тоді ж було припинено постачання палива з ПАР.

Раніше "Телеграф" писав, що біля будівлі суду зібралися прихильники Порошенка та силовики. Загальна кількість людей на початку засідання перевищила кілька тисяч, серед них почалися зіткнення.