росія зірвала добу без відключень світла на Київщині (оновлено)

Читать на русском
Автор
1534
Електрика
Електрика. Фото Pixabay

Винятками стануть кілька районів

Сьогодні, 10 лютого, на території Київської області буде скасовано обмеження електропостачання. Триватиме період без відключень світла добу. Це буде пов’язано з тим, що цього дня "Укренерго" проводитиме вимірювання потужності споживання електроенергії для визначення актуальних показників.

Про це повідомила прес-служба ДТЕК.

"10 лютого "Укренерго" буде проводити заміри потужності споживання електроенергії у Київській області для визначення актуальних показників. У зв'язку з цим завтра не будуть застосовуватись стабілізаційні та екстрені відключення світла майже по всій Київській області", — йдеться у повідомленні.

При цьому обмеження все ж таки діятимуть у деяких частинах області:

  • частині Бучанського району;
  • частині Фастівського району;
  • частині Обухівського району.

Це пояснюється тим, що в ці райони нема можливості постачати електроенергію у повному обсязі внаслідок значного пошкодження обладнання.

"У пікові години в цих районах можливі відключення світла згідно з графіком", — повідомляє ДТЕК.

Варто зауважити, що 10 лютого за графіком також проводять виміри у Волинській області, — там теж доба не відключатиме світло.

UPD 09:00 Через загрозу ракетного удару у багатьох областях України розпочалися превентивні відключення світла, серед іншого аварійні відключення розпочалися і на Київщині.

Нагадаємо, що раніше виміри потужності споживання електроенергії проводилися у Запорізькій, Миколаївській та Донецькій областях.

Раніше ми писали, що українців засмутили новинами про електрику.

Також ми повідомляли про те, чому аварії в енергосистемі можливі не лише на Одещині.