Партнер скандального нардепа: хто причетний до зносу історичної будівлі в центрі Києва

Читать на русском
Автор
8820
Будівля до зносу виглядала так
Будівля до зносу виглядала так. Фото https://bzh.life/

Депутат висловила сумнів, що в когось вийде боротися з такими діями влади

На вулиці Ярославській у Києві зносять двохсотрічний будинок, який був зразком київської житлової дерев’яної забудови ХІХ ст.

Про це у Facebook повідомила депутат Київради Ксенія Семенова.

"Звичайний київський ранок. На Ярославській зносять двохсотрічний будинок. Там де дозволу ДОКС немає, а благоустрій анулював картку порушення благоустрою. Ти тепер можеш викликати поліцію. Але пацанам нічого не буде. Пацани роблять бізнес. Немає будиночка, немає проблеми", — написала вона..

"Згідно документів, замість будинку постане "клубний дом" за замовленням Сергій Боярчуков з юридичної компанії Алєксєєв, Боярчуков та партнери. Інший партнер компанії, народний депутат від Євросолідарності Сергій Алєксєєв, є президентом офіційного фан-клубу Кличків",- зазначила Семенова.

Також депутат висловила сумнів, що в когось вийде боротися з такими діями влади у правовій площині.

"Щоб ти не робив, уранці приїде техніка і тупо знесе будинок. А ти стрибай, розповідай, що йому 200 років", — додала вона.

Як пише "Журнал великого міста", на місці садиби за адресою Ярославська, 13-Б, хочуть збудувати "клубний будинок".

Варто зазначити, що у Держслужбі з питань геодезії, картографії та кадастру підтверджують, що права на ділянку належать Боярчукову Сергію Григоровичу.

Сергій Боярчуков — керуючий партнер юридичної фірми "Алексєєв, Борчуков та партнери". Він з 1995 року працював у АК "Київенерго", де пройшов шлях від старшого юриста до директора юридичного департаменту. Пізніше обіймав посаду голови юридичного департаменту ДП "Енергоринок". 2003 року Сергій Боярчуков спільно з Сергієм Алексєєвим створив адвокатське об'єднання "ХХІ століття", яке спеціалізувалося на судовому вирішенні спорів. У 2005 році партнери заснували юридичну компанію "Алексєєв, Боярчуков та партнери".

Зауважимо, що Сергій Алексєєв, — це нардеп від Європейської солідарності, якого підозрюють у вимаганні 50 тисяч доларів. В липні його випустили під заставу у 2,2 мільйона гривень.

Сергій Алексєєв
Сергій Алексєєв

На даний момент є адвокатом, арбітражним керуючим 5-ї категорії, членом Асоціації правників України, Асоціації адвокатів України, Міжнародної асоціації адвокатів, Всеукраїнської саморегулівної організації арбітражних керуючих "Асоціація антикризового менеджменту".

Раніше "Телеграф" писав про те, 3 серпня, в історичному центрі столиці – на Подолі, спалахнула пожежа у 190-річній будівлі за адресою вулиця Волоська, 5. З’ясувалося, що за можливими підпалами будинків на історичному районі може стояти фірма пов’язана з одним адвокатом.