У Києві сторож не пустив дітей в укриття через собаку: за справу взялася прокуратура

Читати російською
Автор

Діти могли загинути під час ракетної атаки на столицю

Святошинська окружна прокуратура міста Києва розпочала досудове розслідування за фактом залишення без допомоги дітей, які перебували у небезпечному для життя стані і були позбавлені можливості вжити заходів до самозбереження їх не пустив у сховище шкільний сторож через те, що діти були із собакою. Чоловік навіть не подумав про те, що брат і сестра перебували в реальній небезпеці через оголошену в столиці повітряну тривогу.

За цим фактом проводиться розслідування. Про це повідомляється на офіційному сайті Київської міської прокуратури.

Відомо, що у четвер, 14 грудня, під час повітряної тривоги, оголошеної через ракетну атаку РФ по столиці, 11-річна дівчинка та 12-річний хлопчик намагалися потрапити до укриття в одній із шкіл у Святошинському районі міста Києва. Їх не пустив охоронець школи, який помітив у дітей собаку. У прокуратурі зазначили, що охоронець не допустив дітей до укриття, незважаючи на очевидну загрозу їхньому життю через ракетну атаку. Досудове розслідування по цій справі здійснюється Святошинським управлінням поліції ГУНП у Києві.

Як повідомляє журналістка Тетяна Даниленко, інцидент стався в укритті школи №40, яка розташована у Святошинському районі Києва на вулиці Львівській, 6/3. Постраждалі – 11-річна Олександра та 12-річний Богдан, діти загиблого на Запоріжжі воїна ССО "Азов" Юрія Овчиннікова.

"Їх просто не пустили до укриття школи №40 (Святошинський район). Причина – діти були зі своїм другом, собачкою Айкою породи мальтипу. Охоронець прогнав школярів, коли ті відмовилися залишати собачку на вулиці. Поки Саша та Богдан бігли шукати інше укриття, у них над головами збили ракету", – зазначила Даниленко.

За її словами, мати дітей була впевнена, що вони в безпеці, оскільки телефонували вони, стоячи біля укриття. Ніхто навіть уявити собі не міг, що двох дітей залишать на вулиці через собаку.

"Коли дівчинка подзвонила вже в істериці, бо страшно злякалася, мама Любов змушена була раніше йти з роботи, щоб заспокоїти Сашу та Богдана і розібратися в ситуації. Директор школи запевнила, що інакше діяти школа не могла – а раптом в інших школярів алергія на собак", – сказано у повідомленні Даниленко.

Завдяки широкому суспільному резонансу слідчі прокуратури зайнялися розслідуванням обставин цієї справи. Досудове розслідування здійснюється Святошинським управлінням поліції ГУНП у Києві.

Інцидент стався у школі №40

Слід зазначити, що росіяни розпочали чергову хвилю ракетного терору Києва. Так, у ніч проти 11 грудня вони атакували столицю балістичними ракетами з північного напрямку. Тривогу було оголошено вже після того, як пролунали вибухи. Коли ворог запускає балістичні ракети, сил протиповітряної оборони є лічені хвилини, щоб відреагувати і знищити ціль.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, як у столиці відбувається ліквідація наслідків ракетного удару по столиці. Внаслідок падіння уламків збитої ракети у Дніпровському районі Києва було пошкоджено багатоповерховий житловий будинок, а також лікарню, дитячий садок та школу.

На місці події побував кореспондент "Телеграфа" Ян Доброносов, який зробив ексклюзивні фото з місця ліквідації наслідків атаки на столицю.