Не Україна: стала відома країна, де пройде Євробачення-2023

Читать на русском
Автор
11838
Де пройде Євробачення у 2023 році
Де пройде Євробачення у 2023 році. Фото instagram.com/eurovision

Рішення ухвалили Європейський мовний союз, Суспільне Мовлення та BBC

Міжнародний пісенний конкурс "Євробачення-2023", як і раніше передбачалося, відбудеться у Великій Британії від імені України.

Таке рішення ухвалили Європейський мовний союз, Суспільне Мовлення та ВВС. Про це повідомляється в офіційному акаунті в Твіттері Eurovision Song Contest.

"Велика Британія прийматиме Євробачення-2023", — йдеться у твіті.

Подію наступного року неможливо буде провести в Україні з міркувань безпеки через війну з росією.

Відомо, що:

  • Україна, як країна-переможниця "Євробачення-2022", автоматично потрапить до фіналу майбутнього конкурсу.
  • Представники Суспільного Мовлення співпрацюватимуть із ВВС, щоб розробити та впровадити українські елементи в шоу наступного року.
  • Місто-господар наступного року буде обрано в найближчі місяці в результаті конкурсної процедури, яка розпочнеться цього тижня. Дати проведення конкурсу будуть оголошені згодом.
  • Логотип події 2023 року також буде оприлюднено пізніше. Він відображатиме унікальність проведення конкурсу наступного року та співпрацю між країною-господаркою і цьогорічними переможцями.

Раніше повідомлялося, що "Євробачення-2023" замість України можуть провести у Великій Британії, виконавець якої посів друге місце на конкурсі у 2022 році. Однак Україні таке рішення не сподобалося, а прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон також виступив за проведення музичного конкурсу в Україні.

Нагадаємо, що гурт Kalush Orchestra, який став переможницею конкурсу "Євробачення-2022", оголосив, що незабаром вийде їхня творча колаборація з британським артистом Семом Райдером, який посів друге місце на пісенному конкурсі цього ж року.