Без них не обійтися: які крупи треба обов’язково заготовити на зиму

Читати російською
Автор

Готувати на зиму потрібно не лише консервацію.

"Літо — це час консервації" — це знають усі, тому щойно на городах дозріває перший урожай, на кухнях по всій Україні все кипить і вариться, адже домогосподарки готують закатки на зиму. Це і мариновані огірки, і помідори і кабачки, і різні салати, баклажани, і смачне варення з різних фруктів і ягід. Однак важливо не забувати і про інші харчові продукти.

Дієтолог Тетяна Лакуста на своїй сторінці в Інстаграм зазначила, що взимку харчування має бути добре продуманим, щоб у холод організму отримував усі потрібні йому корисні елементи та вітаміни. Тому, крім консервації, потрібно подумати і про продукти, які довгострокові у зберіганні. Наприклад, крупи.

"Харчування має плануватися не навмання, а по місту в продуктах БЖВ (білки, жири та вуглеводи)" — додала дієтолог, і крупи якраз відповідають за вуглеводи.

Які крупи потрібно заготовити на зиму

  • Макарони цілозернові
  • Гречка (кіноа)
  • Борошно біле та цільного зерна
  • Пшоно жовте
  • Пшенична, житня крупа
  • Овес плющений, цільний
  • Кукурудза консервована
  • Цукор

Раніше "Телеграф" ділився лайфхаком, який допоможе замаринувати помідори нашвидкуруч. Це може бути закускою або гарніром до основної страви.⠀

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.