Як виглядає легендарний "Ейс Вентура" через майже 30 років (фото)

Читать на русском
Автор
20457
Кадр із фільму "Ейс Вентура: Розшук домашніх тварин" (1994 рік)
Кадр із фільму "Ейс Вентура: Розшук домашніх тварин" (1994 рік). Фото shot-tv.com

Неперевершений Джим Керрі досі у полі зору папараці та шанувальників

Легендарна комедія "Ейс Вентура: розшук домашніх тварин" з’явилася на світ ще у далекому 1994-му. Цей фільм, як і знаменитий "Титанік", досі залишається одним із найкращих у своєму жанрі. Неймовірно популярним його зробив насамперед головний герой — екстравагантний приватний детектив Ейс Вентура, якого зіграв американський актор Джим Керрі.

Як виглядає зірка через майже три десятиліття після виходу фільму, чим він займається і в яких іще картинах знявся за цей час, розповідає "Телеграф". А ще ми зібрали для вас фото і факти з життя талановитого коміка. Отже, поностальгуємо…

"Ейс Вентура: Розшук домашніх тварин" — про що фільм

Це культова пригодницька комедія про дивакуватого приватного детектива, який спеціалізується на пошуку зниклих домашніх улюбленців. Він відрізняється дивною зачіскою, гавайською сорочкою і гіпертрофованим почуттям гумору.

За 2 тижні до початку фінального матчу з американського футболу невідомі викрадають головний талісман команди Маямі Долфінс — дельфіна на ім’я Сніжок. Власник команди, розуміє, що якщо не повернути вчасно талісман, його гравці програють найважливіший матч сезону, тому наказує своїм підлеглим негайно вирішити проблему. Ті — під страхом звільнення — виходять на детектива і тут починається усе найцікавіше.

Як виглядає Джим Керрі зараз, його фільмографія

Джим Керрі - ранні роки кар'єри
Джим Керрі в одній із перших своїх картин

Джиму Керрі на сьогодні вже 61 рік, проте досі дивує шанувальників новими проєктами. З останніх його робіт можна виділити стрічки:

  • "Вічне сяйво чистого розуму" (2004),
  • "Лемоні Снікет: 33 нещастя" (2004),
  • "Завжди говори "ТАК" (2008),
  • "Різдвяна історія" (2009),
  • "Пінгвіни містера Поппера" (2011),
  • "Пипець 2" (2013),
  • "Тупий і ще тупіший 2" (2014),
  • "Справжні злочини" (2016),
  • телесеріал "Жартую" (2018-2020),
  • "Їжак Сонік" (2020) та "Їжак Сонік 2" (2022).

Джим Керрі справедливо вважається одним із найкращих комедійних акторів останніх 30 років. У його фільмографії налічується десятки фільмів, а ще він здобув низку престижних нагород (отримав 2 "Золотих глобуси" і номінувався ще на 5, також був номінантом на кінематографічну премію БАФТА і прайм-тайм премію "Еммі"). Втім, актор жодного разу не висувався на премію "Оскар", хоча й дуже про неї мріяв.

Як виглядав Джим Керрі в юності, архівне фото
Джим Керрі в юності

У квітні 2022 року він повідомив, що закінчує свою кар'єру, прокоментувавши це рішення так: "Мені достатньо. Я зробив достатньо. Мене достатньо".

Зважаючи на це, найвідомішими картинами Керрі залишаться "Маска", "Ейс Вентура: Розшук домашніх тварин", "Ейс Вентура 2: Поклик природи", "Дурний і ще дурніший", "Брехун, брехун" та "Брюс Всемогутній".

До речі, Джим Керрі — один із найбільш високооплачуваних американських коміків. А це багато що значить.

Ставлення до війни в Україні

Джим Керрі став однією з перших голлівудських зірок, яка привселюдно засудила вторгнення росії в Україну у 2022-му. Його пост з'явився у твіттері 27 лютого — через три дні після повномасштабного вторгнення окупантів.

За це МЗС рф заборонило йому в'їзд на територію росії, на що актор відразу ж відреагував новим постом: "Боюся, що сталося найгірше. Нам заборонили в'їзд до Росії… Але в нас завжди буде Париж".

Цікаві факти про зірку

  • Свого часу Керрі відмовився від ролі Джека Горобця у "Піратах Карибського моря", щоб зіграти у фільмі "Брюс Всемогутній".
  • На екрані він завжди був життєрадісним і веселим хлопцем, однак насправді часто страждав від депресії, яку намагався вилікувати антидепресантами.
  • Раніше актор часто маскувався від папараці і коли виходив на вулицю, приклеював собі вуса і бороду, одягав шапку та окуляри.
  • У 2008 році папараці підловили Керрі у жіночому купальнику: він гуляв на пляжі зі своєю дівчиною Дженні Маккарті, це був її купальник.
  • Будучи ще юним, майбутній актор виписав собі чек на 10 млн доларів. Буквально через три роки він отримав можливість зняти ці гроші.
  • Він став першим в історії кінематографа актором, який отримав за одну роль 20 млн доларів. Саме стільки йому заплатили за головну роль у "Кабельнику" (1996).
  • Одного разу Джим Керрі прийшов на світську вечірку голим, в одній шкарпетці, натягнутій зовсім не на ногу.
  • 29 листопада торік Джим Керрі заявив, що покидає твіттер. На прощання він написав, що всіх дуже любить.

Раніше ми розповідали, як змінилися героїні культового серіалу "Секс у великому місті". За життям Керрі, Саманти, Шарлотти та Міранди свого часу спостерігали глядачки по всьому світу. Нині зіркам — за 50 і вони досі приковують до себе увагу.