Економна хитрість досвідчених господинь: навіщо вони трясуть яйця перед варінням
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 8345
![Розповідаємо, навіщо їх трусять](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/2/7b/fce3599f-a72ae04376753fb7c1e11e810774e7b2.jpg?v=6128_1)
Вони роблять це не просто так
Яйця – улюблений продукт багатьох українців. Вони готуються як для самостійного вживання, так і як складова для святкових салатів, таких як німецький яєчний салат. Та деякі досвідчені господині радять, перш ніж опускати сире яйце у воду, трохи потрясти його. Розповідаємо, навіщо вони роблять таку чудернацьку дію.
Річ в економії. Як пишуть на порталі "На ПЕНСІЇ", іноді велика частина корисного білка залишається на шкаралупі. І виколупувати його звідти — марудне і невдячне заняття.
Тому розумні господині злегка трясуть яйце перед тим, як його готувати. Так його вміст рівномірно розподілиться і його буде легше очистити.
Якщо ви боїтеся, що трясіння може порушити цілісність жовтка, тоді краще віддати перевагу іншому способу. Покрутіть яйце на столі – результат буде таким же.
До речі, якщо раптом яйце розбилось, його все ще можна зварити. Тут ми розповідали, як саме це зробити. А ще цей спосіб допоможе без зайвих реверансів зварити багато яєць, скажімо, для простого крабового салату з яйцями.