Тут помиляються всі: як і скільки часу варити перепелині яйця

Читать на русском
Автор
Мало хто вміє правильно їх варити
Мало хто вміє правильно їх варити. Фото pexels.com

Поради та лайфхаки, які допоможуть приготувати їх ідеально

Перепелині яйця — корисний продукт. Їх додають до страв замість звичайних курячих — і виходить нова страва, наприклад, заливна риба з креветками.

Мало хто знає, як вони варяться правильно, і тому тримає на плиті довше, ніж потрібно. При такому підході є ризик того, що яйця втратять частину своєї корисності або стануть шкідливими для здоров’я, пише Pixelinform.

Якщо варити перепелині яйця строго за таймером:

  • шкаралупу буде легко прибрати;
  • жовток не набуде зеленого або синюватого відтінку;
  • білок не стане твердим, як гума;
  • продукт збереже смак та користь.

Для правильного приготування яйця спершу слід помити і скласти у каструльку. Продукт заливають холодною водою так, щоб рідина повністю покривала яйця. Щоб вони потім легко чистились, у воду додають ½ ч. л. солі.

Скільки варити

Відлік часу починається із моменту закипання води. Для рідкого жовтка засікають 2 хв. Якщо потрібні яйця круто, то з моменту закипання води відраховують 5 хв.

Після цього каструлю знімають із вогню і ставлять під холодну воду. Також їх можна дістати шумовкою і перекласти у ємність з водою та льодом. Яйця можна залишити у такій рідині на 5-10 хв.

Завдяки цьому вони швидше охолонуть і краще очищатимуться від шкаралупи. Подібні поради діють і при варінні курячих яєць.