У кого День ангела 18 травня: жіночі та чоловічі іменини

Читать на русском
Автор
Розібралися, кого вітаємо з Днем ангела 18 травня
Розібралися, кого вітаємо з Днем ангела 18 травня. Фото telegraf.com.ua

Не забудьте привітати з іменинами знайомих

У четвер, 18 травня, у 2023 році відзначається День вишиванки в Україні, Міжнародний день музеїв, День Рожевої Пантери, День боротьби за права кримськотатарського народу, День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу. Окрім того, носії чотирьох імен святкують у цей день свої Дні ангела.

Чоловічі іменини 18 травня

Адріан, — це латинське чоловіче ім’я, яке можна трактувати і як "адріатичний", і як "житель міста Адрія". 18 травня церквою вшановується преподобний Адріан Монзенський.

Яків, — це біблійне ім’я, яке буквально означає "той, хто йде за кимось". 18 травня відзначається здобуття мощей преподобного Якова Залізноборовського.

Жіночі іменини 18 травня

Ірина, — це популярне жіноче ім’я має давньогрецьке походження і буквально означає "мир" або спокій". 18 травня вшановується великомучениця Ірина Македонська. Варто зауважити, що ця свята Ірина жила в I столітті у Фракії, була дочкою язичника, але вирішила слідувати вірі Христа, відмовилася від заміжжя і намагалася переконати батьків прийняти віру, за що батько наказав кинути її під копита коней, але відбулося диво, і він увірував. Ірина Македонська провела життя у суворому утриманні, невпинно молилася і звернула у віру близько 10 тисяч язичників.

Аріна (Арина), — вважається, що це ім’я виникло як простонародна форма імені Ірина, яка згодом стала самостійним ім’ям. Покровительками Арін залишаються святі Ірини.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, як можна покращити швидкість та продуктивність телефону за допомогою простого трюку.