Хитрий спосіб чищення горіхів: як застосувати пляшку, щоб ядра лишались цілими

Читать на русском
Автор
53658
Так можна начистити багато горіхів
Так можна начистити багато горіхів. Фото food.obozrevatel.com

Ви могли не знати про цей спосіб

Ми розповідали, як правильно і якісно очистити лісові гриби від "живності". Тепер ділимось цікавим способом чищення горіхів.

Для багатьох страв, особливо для прикрашання десертів і випічки, волоські горіхи потрібні "метеликами" — себто, з цілими ядрами. Як ефективно їх почистити, щоб зберегти цілими, розповіли на порталі "ТуткаТамка".

Як розколоти волоські горіхи, не пошкодивши ядро?

Якщо їх потрібно дуже багато, найкраще використовувати спеціальні пристосування — горіхоколи. Але нерідко вони не лише розколюють шкаралупу, але і ядро перетворюють на кашу. Найкращим способом, доступним в домашніх умовах, є розколювання горіха на звичайній скляній пляшці. Саме такий метод залишає ядра цілими.

Підійде пляшка від шампанського або пива. Поставте її перед собою і покладіть горіх на горлечко пляшки дном донизу. Тоді вдарте молотком по "носику" горіха. Не варто гатити, що є сили, — намагайтесь рівномірно розподілити силу удару.

Таким способом можна розколоти навіть особливо щільну шкаралупу, а серцевина залишиться цілою.

Залишиться лише акуратно дістати перегородку, розламавши ядро навпіл. Також ми розповідали, як правильно варити кукурудзу.