Ми робимо це неправильно: польський шеф-кухар розповів, як насправді треба варити сосиски
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 8984
![Велика помилка у приготуванні сосисок](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/c/1a/093ce454-25a8a531efbd13c9b3ba07374e4621ac.jpg?v=7310_1)
Багато хто робить так, і помиляється
Ми розповідали, чи треба перед варінням знімати плівку з сосисок. Тепер ділимось порадами щодо їх приготування.
Річ у тім, що є типові помилки при варінні сосисок. Про них розповів польський шеф-кухар Петро Огінський. Про це пишуть на Ukr.Media.
За словами шеф-кухаря, звичайні сосиски не варто смажити або запікати, оскільки в них можуть бути солі, що містять нітрати або нітрити. При температурі вище 130 градусів вони трансформуються у нітрозаміни.
Також важлива і дещо несподівана помилка полягає у тому, що сосиски не можна варити у киплячій воді. Шеф-кухар вважає, що потрібно нагріти воду у каструлі не до окропу, а до 75 градусів, і лише потім опустити у воду сосиски.
При цьому температура повинна залишатися між 72 та 75 градусами. А вища температура сосискам просто не потрібна — адже м’ясо в них приготується, коли самі сосиски розігріються до 60 градусів.
Тепер ви знаєте, як сосиски готують польські шеф-кухарі. Також не забувайте перевіряти склад і купувати лише якісні сосиски. Ще ми ділились лайфхаком, з яким на сосисках не буде при варінні тріскатися плівка.