Китай відреагував на приліт Пелосі на Тайвань: та відповіла

Читать на русском
Автор
11052
Ненсі Пелосі Новина оновлена 12 вересня 2022, 10:10
Ненсі Пелосі. Фото twitter.com/ChengWenTsan

У КНР незадоволені візитом американської делегації

У вівторок, 2 серпня, депутат Палати представників США Ненсі Пелосі прибула на Тайвань, попри погрози з боку Китаю. У Піднебесній відразу відреагували на це.

У МЗС КНР висловили рішучий протест через візит Пелосі до Тайваню та засудили його, передає "Сіньхуа". Пелосі вже встигла відповісти у Twitter на ці випади.

У Міністерстві закордонних справ Китаю закликали США припинити втручатися у внутрішні справи КНР і потурати силам, які виступають за незалежність Тайваню. Крім того, у Піднебесній вважають, що візит депутата Палати представників США на Тайвань порушує принцип "одного Китаю" та положення трьох китайсько-американських комюніке. У Китаї пригрозили заходами у відповідь "для захисту державного суверенітету".

Пелосі зазначила, що її візит на Тайвань не суперечить політиці США щодо Китаю. Американський політик заявила, що її приїзд сюди є "свідченням прихильності США до підтримки тайванської демократії". Вона наголосила, що Білий дім виступає проти односторонніх спроб "змінити статус-кво" з питання Тайваню.

За даними Reuters, китайські сили перебувають у стані підвищеної готовності. Повідомляється, про потенційний початок цілеспрямованих військових операцій з протидії візиту Пелосі до Тайваню.

Нагадаємо, напруга між Тайванем і Китаєм зросла 30 липня, коли Пелосі вирушила літаком в азіатське турне. Ненсі повідомляла, що відвідає Японію, Південну Корею., Малайзію та Сінгапур, проте ЗМІ вдалося з’ясувати, що політик збирається також і на Тайвань. Після цього Китай знову почав погрожувати, а пізніше почав масштабні навчання і частково закрив небо у цьому регіоні.