Блінкен і лавров поговорили вперше з січня 2022 року: що в результаті

Читати російською
Автор

Блінкен заявив лаврову, що Штати не перестануть підтримувати Україну

У ході саміту в столиці Індії Нью-Делі, де зібралися міністри закордонних справ країн "Великої двадцятки", державний секретар США Ентоні Блінкен особисто зустрівся з главою МЗС росії сергієм лавровим, який сьогодні вже встиг відзначитися. Це була їхня перша зустріч із січня 2022 року.

Блінкен із лавровим розмовляли близько 10 хвилин. За словами високопоставленого американського чиновника, держсекретар запевнив міністра закордонних справ росії, що Штати мають намір підтримувати Україну "стільки, скільки це буде потрібно". Про це пише Reuters.

Крім того, він закликав росію скасувати рішення про призупинення участі в Договорі про скорочення стратегічних наступальних озброєнь, про яке російський диктатор володимир путін оголосив у своєму посланні Федеральним зборам 21 лютого.

Водночас як передає Sky News, Блінкен також закликав москву звільнити затриманого американця Пола Вілана, якого арештували в росії 2018 року.

Представник США не озвучив реакцію лаврова на слова держсекретаря, але підкреслив, що у самого Блінкена немає враження, що найближчим часом після цих обговорень у росії відбудуться зміни.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, міністри закордонних справ країн G20 у ході саміту не дійшли згоди щодо опису війни, яку росія почала проти України.