Помер великий друг путіна Берлусконі: що він говорив про війну в Україні

Читать на русском
Автор
8751
У клініці Сан-Рафаель помер друг путіна Сільвіо Берлусконі
У клініці Сан-Рафаель помер друг путіна Сільвіо Берлусконі. Фото Телеграф

Політику було 86 років

Колишній прем’єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі, який різко висловлювався про президента Володимира Зеленського та війну в Україні, помер у лікарні.

Інформація про це з’явилася сьогодні, 12 червня, в італійській газеті Corriere della Sera.

Відомо, що Берлусконі помер у лікарні Сан-Раффаеле в Мілані. 19 травня його виписали з медустанови після тривалої госпіталізації у 45 днів через пневмонію та лейкемію. Проте минулої п’ятниці він повернувся до клініки.

До цього, 5 квітня, політика було терміново госпіталізовано до лікарні, де пробув у реанімації більше ніж десять днів. Тоді медики повідомили, що Берлусконі має хронічний мієломоноцитаний лейкоз — рак крові.

Для довідки: Сільвіо Берлусконі чотири рази обіймав посаду голови Ради міністрів Італії (1994—1995, 2001—2005, 2005—2006, 2008—2011 рр.). Також він став першим мультимільярдером, який очолив уряд європейської держави. Водночас політик був одним із найбагатших людей Італії.

Варто зазначити, у перші місяці повномасштабної війни великий друг російського диктатора Берлусконі розкритикував росію та засудив агресію у бік України. Потім у вересні 2022 року він виправдав дії путіну і заявив, що диктатора нібито підштовхнули до того, щоб той розпочав війну. На його думку, російські війська, зайшовши в Україну, мали замінити український уряд "порядними людьми".

У лютому 2023 року Сільвіо Берлусконі розкритикував прем’єр-міністра Італії за зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Брюсселі. Тоді він заявив, що якби Зеленський "припинив атакувати Донбас", то війна завершилася б. Однак в українському МЗС швидко відповіли політику, заявивши, що він "намагається поцілувати руки путіну, які по лікоть у крові".

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що Сільвіо Берлусконі міг отримати від президента росії й свого друга володимира путіна ящик з двадцяти пляшок російської горілки як подарунок на свій день народження. Однак це є порушенням санкцій проти Москви, оскільки імпорт алкогольної продукції з росії заборонено.