"Більше жодного патрона" Україні: у Словаччині на виборах перемогла проросійська партія

Читати російською
Автор

Найближчим союзником лідера партії, що перемогла, може стати угорський прем’єр Віктор Орбан.

Партія "Курс — Словацька соціал-демократія" перемогла на виборах у Словаччині, які відбулися 30 вересня. Раніше лідер партії Роберт Фіцо двічі стає прем’єр-міністром. Він виступає за посилення боротьби із нелегальною міграцією, а також проти військової підтримки України.

"Курс — Словацька соціал-демократія", згідно з результатами голосування, набрала 23,37% голосів. Конкурент партії — "Прогресивна Словаччина", набрала 16,86%, а лівоцентристська "Голос" — 15,03%. Про це повідомляє Reuters.

Роберт Фіцо раніше робив заяву, що якщо його партія лідируватиме в уряді, "більше жоден патрон" не буде посланий Україні. Крім того, він проти вступу України до НАТО. Найближчим союзником Роберта Фіцо може стати угорський прем’єр Віктор Орбан, який неодноразово робив скандальні висловлювання у бік України.

Зазначається, що одним із головних пунктів передвиборчої кампанії партії Фіцо було занепокоєння зростанням потоку нелегальних іммігрантів, які намагаються потрапити до ЄС через Словаччину.

Найближчим часом у парламенті буде сформовано коаліцію, після чого призначатимуть новий уряд. Поки що неясно, які політичні сили згодні на коаліцію з партією Фіцо.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що Словаччина та Україна домовилися створити систему ліцензування торгівлі зерном.