"Свята русь" та "путін-молодець": діти в росії читають страшні вірші на підтримку війни (відео)

Читать на русском
Автор
1427
Діти читають страшні вірші, де прославляють окупантів
Діти читають страшні вірші, де прославляють окупантів. Фото Ілюстративне фото

Від почутого та побаченого стає тривожно

Російська пропаганда з кожним днем дивує дедалі більше. На цей раз у мережі з’явився відеоролик, на якому діти читають "страшні вірші" на підтримку путіна та війни.

Ролік опубліковано на YouTube-каналі "Медузи". У текстах владимир путін стоїть в одному ряду з радянським диктатором Йосипом Сталіним, а Америка для них "мерзенна-мерзенна".

У ролику показані діти абсолютно різних вікових категорій: з молодших класів, середньої школи та вже дорослі хлопці, які "мріють подарувати життя батьківщині", тобто померти за неї. Здавалося б, немає нічого поганого в любові до батьківщини. Однак в одному з віршів говориться, що народ росії не любить воювати, але йому довелося освоїти "меч, картеч і гармати", оскільки ворог "прийшов до їхнього дому".

Далі, "свята Русь" під якою мається на увазі далеко не Київська Русь, а саме нинішня територія росії, протиставляється Заходу. До речі, в інші країни з росії їдуть лише "шахраї, бандити, садоміти, і всі, хто совістю вбиті". Біжать вони через те, що на Заході "мають житло", читає маленький хлопчик. А ми нагадаємо, що ЄС та США продовжують виявляти та заарештовувати закордонне майно, яке належить топовим російським чиновникам, артистам та їхнім родичам.

Старший хлопеуь декламує вірш, який починається рядками "Америка мерзенна-мерзенна, бомбить, вбиває, погрожує". Інший школяр продовжує вірш, в якому йдеться про тернистий шлях до свободи, але "Русь піднімали безстрашно Невський, Суворов, Сталін і путін".

Також у відеонарізку потрапили ролики, на яких маленька дівчинка махає прапором СРСР або учні молодших класів браво марширують на тлі прапора росії, в який вишикувалися дорослі, і карбують слова пісні про війну. На іншому уривку хлопчик років 10 у військовій формі на тлі фото убитих окупантів читає рядки "Клянуся своєю російською кров’ю — не здригнеться моя рука, якщо доведеться закрию тілом шлях для ворога".

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що у березні минулого року дитсадками росії прокотилася хвиля Z-пропаганди. Дітей вишиковували в символіку окупантів і змушували фотографуватися з прапорами росії та іншими атрибутами війни.