Ліквідація Татарського: ФСБ назвала ім’я та показала фото "українця, який готував убивство"

Читать на русском
Автор
3989
владлен татарський
владлен татарський

Чоловік нібито приїхав до росії у лютому, щоб зібрати відомості про "військкора"

Федеральна служба безпеки росії опублікувала матеріали розслідування у справі ліквідації "військкора" владна татарського в кафе в Санкт-Петербурзі, згідно з якими вбивство спільно з Дар’єю Треповою готував громадянин України Юрій Денисов.

Про це сьогодні, 13 квітня, пише російська пропагандистська агенція "РИА-Новости", посилаючись на інформацію ФСБ.

Зазначається, що Денисов нібито за допомогою сервісу доставки через посередника передав Дар’ї Треповій статуетку, напхану вибуховою речовиною, яку вона надалі вручила владлену татарському. Чоловік, за даними ФСБ, ще у лютому поточного року приїхав до росії з Києва через територію Латвії, щоб зібрати відомості про "військкора".

Фото — "РІА-Новини"
Фото — "РІА-Новини"

Після смерті татарського Денисов нібито вилетів із росії через Вірменію до Туреччини. Незабаром було ініційовано процедуру його оголошення в міжнародний розшук.

Фото — "РІА-Новини"

Крім того, у ФСБ заявляють, що організаторами теракту в кафе були українські спецслужби та їхня агентура, в тому числі російські опозиціонери, які переховуються за кордоном.

Зазначимо, що 2 квітня в кафе "Стріт-арт" у Санкт-Петербурзі було ліквідовано російського "військкора" владлена татарського, який всіляко підтримував війну в Україні. Одна з відвідувачок вручила йому в подарунок статуетку, що пізніше здетонувала. Поранення, які отримав татарський унаслідок вибуху, виявилися смертельними. Незабаром особу дівчини, яка вручила "презент", було встановлено. Нею виявилася Дар’я Трепова 1997 року народження. Її затримали в одній із квартир Санкт-Петербурга. Пізніше на допиті дівчина розповіла, що вручення статуетки було завданням на стажуванні на роботу, яку раніше їй через соціальні мережі запропонував нібито громадянин України. Однак за її словами, про те, що подарунок напханий вибухівкою, вона не знала.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що наступного дня після ліквідації татарського росія офіційно звинуватила Україну у скоєнні теракту в кафе, заявивши, що нібито українські спецслужби готували вбивство "військкора".