На будинок Ненсі Пелосі стався напад, поранено її чоловіка: що відомо

Читать на русском
Автор
2807
Ненсі та Пол Пелосі
Ненсі та Пол Пелосі. Фото picture-alliance.com

У будинок спікерки Палати представників США проник невідомий

У п'ятницю, 28 жовтня, стало відомо про напад на будинок спікерки Палати представників США Ненсі Пелосі — серйозно постраждав її 82-річний чоловік Пол Пелосі.

Як передає Reuters, у будинок подружжя в Каліфорнії зранку 28 жовтня проникнув невідомий. У цей момент Ненсі Пелосі вдома не було, але невідомий накинувся на її чоловіка, завдавши йому травм.

"Нападника затримано, мотиви нападу з'ясовуються. Пол Пелосі був доставлений до лікарні, де йому надають медичну допомогу, і очікується, що він повністю одужає", — повідомили в офісі спікерки Палати представників США.

Додамо, що Пол Пелосі — американський підприємець, який має у Сан-Франциско фірму з нерухомості та венчурного капіталу. У серпні 2022 року 82-річного чоловіка звинуватили у водінні у нетверезому стані, що призвело до аварії — у травні він на своєму Porsche зіткнувся з Jeep, внаслідок чого водій останнього авто отримав легкі травми. Суд визнав Пелосі винним у цьому інциденті, заарештувавши на 5 діб та виписавши штраф розміром 7 тисяч доларів.

Нагадаємо, що серпневий візит Ненсі Пелосі на Тайвань у рамках азійського турне ледь не спровокував потужний скандал між Тайванем та Пекіном. Тоді спікер Палати представників США повідомляла, що відвідає Японію, Південну Корею, Малайзію та Сінгапур, проте ЗМІ вдалося з’ясувати, що політик збирається і на Тайвань. Після цього влада Китаю почали погрожувати, а пізніше Пекін почав масштабні навчання впритул до Тайваню і частково закрив небо. Пелосі таки прибула на Тайвань, після чого Пекін та Вашингтон обмінялися взаємними випадами. Китай вважає, що США потурають силам, які виступають за незалежність Тайваню, а у Вашингтоні заявили, що цей візит не суперечить політиці Білого дому щодо КНР.