"Не порівнюю себе із Христом": Спартак Субота прокоментував хвилю хейту

Читать на русском
Автор
1181
Психолог Спартак Субота обіцяє розвінчати розслідування про нього
Психолог Спартак Субота обіцяє розвінчати розслідування про нього. Фото Відкриті джерела

Психолог заявив, що захищатиме свою репутацію до кінця

Співведучий "Подкаст-терапії" та психолог Спартак Суббота, який потрапив у скандал після гучного розслідування, пообіцяв викласти спростування. Він уже зустрічався із адвокатами і зараз планує свою лінію захисту.

Про це Спартак Субота повідомив у своєму Telegram-каналі. Він підставив під сумнів правдивість опублікованих проти нього даних і пообіцяв у всьому розібратися.

Психолог зазначив, що вибудовувати лінію захисту буде у вільний від роботи час. І вважає, що коли на людину нападають, вона просто зобов’язана захищатися.

"Вчора провів плідну зустріч з адвокатами, потім працював у звичному режимі, а щойно прийшов з тренування і вмикаюся у процес свого захисту. Так, саме захисту. Тому що коли на тебе нападають, ти маєш захищатися", — написав Суббота.

Його реакція на розслідування виявилася досить спокійною. Психолог заявив, що нічого нового в тому, що відбувається, він не бачить і навів приклад історії взаємин народу та Ісуса Христа. При цьому він зазначив, що в жодному разі не рівняє себе з Господом, просто хоче показати, що поведінка суспільства завжди була однаковою.

"Наведу приклад із соціальної психології: Ісус Христос, біблійний герой. Спочатку люди кричали йому "слава" і обожнювали. Трохи пізніше цей же натовп перед Пілатом кричав "розіпни його!", хоча він не зробив їм нічого поганого. Більшість навіть не знали його. Але громадська думка змінилася, його розіп’яли, а потім громадська думка знову змінилася і ви самі знаєте, що було далі. Раджу подумати над цим", – написав Субота.

Також він звернувся до частини українців, які повірили в опубліковані дані. Він запропонував їм критично мислити і поцікавився, що вони робитимуть, якщо все опубліковане виявиться неправдою. Спартак Субота наголосив, що має намір боротися за свою репутацію до кінця і пообіцяв поступово публікувати у соцмережах "ґрунтовні руйнування вигаданих звинувачень".

"Коли істина буде доведена, у близькому колі залишаться тільки ті, хто знаходився поряд у ці дні. Хто святий — нехай перший жбурне камінь. Але часто виявляється, хто жбурляє каміння — далекий від святості", — підсумував психолог.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що співведучий "Подкаст-терапії" та український актор Євген Янович скасував усі тури зі Спартаком Субботою і заявив, що нові випуски шоу не виходитимуть.