Субсидія зменшиться, а то й буде скасована: на кого з українців чекають зміни

Читать на русском
Автор
17173
Держава виплачує допомогу на оплату послуг ЖКГ
Держава виплачує допомогу на оплату послуг ЖКГ. Фото slovoidilo.ua

Розмір субсидії залежить від доходу домогосподарства

Деяким українським пенсіонерам скоротять суму житлової субсидії. Сума допомоги на оплату послуг ЖКГ у неопалювальний період традиційно менша, проте виплати літніх людей зменшуються не тільки з цієї причини.

Про це розповіли у ГУ Пенсійного фонду Вінницької області.

Субсидії деяких пенсіонерів стануть меншими у зв’язку з тим, що після перерахунку пенсій, який був зроблений у березні 2023 року, їх доходи зросли. Відповідно, їм належить субсидія в меншому розмірі.

"Кожна субсидія розраховується індивідуально і вона залежить від витрат, які використовує домогосподарство, та доходів, які отримують члени домогосподарства. Враховуючи, що пенсійна виплата зросла, відповідним чином розмір субсидії міг змінитися, або взагалі дорівнювати нулю", — пояснила начальниця області ГУ ПФУ Олена Корчака.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що в Україні буде спрощено процес отримання житлової субсидії. Мінсоцполітики анонсує нововведення, завдяки яким заявникам більше не доведеться заповнювати декларації та збирати довідки для отримання субсидії. Звернення можна буде подати у спрощеній формі.

Також ми розповідали, як у кілька кліків перевірити, чи призначено вам субсидію.