Без зайвої метушні: як подати спрощену заяву на субсидію

Читать на русском
Автор
779
Держава надає грошову допомогу для оплати ЖКП
Держава надає грошову допомогу для оплати ЖКП. Фото Pixabay

Відвідувати органи Пенсійного фонду фізично для подання спрощеної заяви не потрібно

У 2023 році українці можуть оформити житлову субсидію за спрощеним механізмом. Це актуально, оскільки через зростання тарифу на електроенергію в Україні очікують різке збільшення кількості сімей, які потребуватимуть державної допомоги на оплату комуналки.

Про спрощений механізм нарахування субсидій розповів народний депутат, член комітету з питань енергетики та ЖКП Юрій Камельчук.

Він пояснив, що для подання заяви на отримання субсидії не обов’язково навіть виходити з дому, оскільки Кабінет Міністрів затвердив спрощений механізм звернення, який звільняє українців від "бюрократично-паперових зборів".

"Члену сім’ї потрібно лише подати спрощену заяву. Далі органи Пенсійного фонду з офіційних джерел інформації самостійно здійснять збір та опрацювання відомостей, необхідних для призначення виплати", — нагадав Камельчук.

В електронній формі спрощену заяву на отримання субсидії можна подати в онлайн-кабінеті на веб-порталі Пенсійного фонду України, через мобільний додаток ПФУ, а також на порталі "Дія". Цей спосіб позбавляє від стояння в чергах і мінімізує небезпеку допущення помилок. Відвідувати органи Пенсійного фонду фізично для подання спрощеної заяви не потрібно.

Раніше "Телеграф" розповідав, що деякі сім’ї можуть втратити житлову субсидію, або вона буде зменшена — з чим це пов’язано.