Туристичні лайфхаки, які не дадуть замерзнути взимку в квартирі під час холоду

Читати російською
Автор

Речі, які будуть дуже корисними цієї зими

Цього року на українців чекає непроста зима, оскільки через російські обстріли критичної інфраструктури можуть статися перебої не лише з теплом, а й зі світлом. У таких умовах для багатьох українців стало актуальним питання про те, як пережити холодний період, інші почали ділитися лайфхаками.

Так користувач Твіттер @_farba_ поділилася своїм топом порад, які вона дізналася під час туристичних походів. Їх вона описала як "життя на мінімалках, але з комфортом".

Одяг

Так вона рекомендує придбати флісову кофту ("фліска"), оскільки вона тепла, зручна і швидко сохне. До того ж її легко комбінувати з іншими кулями одягу та її дуже легко дістати.

Також гарною річчю є вовняна термобілизна, яка чудово зігріває у комбінації з фліскою.

Їжа

Дівчина рекомендує придбати газову плитку з балоном для приготування їжі у разі відсутності газу та електрики. За її словами, балон на 450 грамів дозволяє близько тижня готувати їжу тричі на день, а перезаправка зазвичай коштує 50-75 гривень.

Вона рекомендує використовувати невелику тару, щоб зайвий раз не витрачати газ і готувати їжу, яка не потребує тривалого приготування, як кускус або пластівці. Також можна заздалегідь зробити заготовки для супів або борщу, а гречку взагалі можна ввечері залити водою, щоб вранці просто розігріти.

До запасу продуктів харчування можна додати кілька субліматів, при тому, що гідні виробники є і в Україні, а прості речі можна знайти у звичайних супермаркетах.

Гігієна

Рукавичка-мочалка дозволить швидко привести себе в порядок за мінімальних витрат води, автор стверджує, що для цього достатньо не більше літра води.

Сон

Спальні мішки зустрічаються в різних варіаціях та під різні температурні режими. Це незамінна річ для туристичних походів і можуть бути корисними і цієї зими.

Також вона рекомендує обзавестися теплою піжамою, а ось до ідеї з використанням електричних ковдр вона ставиться скептично, оскільки за відсутності світла, користі від них буде небагато.

Освітлення

Щоб не ходити в темряві, можна купити LED-лампи, які працюють від павербанку або акумулятора.

Також гарною ідеєю буде придбання налобного ліхтарика, який загалом зручніший, ніж ручний. Також як варіант можна використовувати LED-гірлянди, які працюють від USB чи батарейок.

Зв’язок

Якщо є підозри, що без світла доведеться сидіти довго, варто відключити вай-фай, блютуз і стільникові дані, на пристроях, що не використовуються, взагалі можна включити авіарежим, щоб зберегти заряд акумулятора.

Також гарною ідеєю буде купити парочку павербанків, проте вона радить брати лише пристрої з великою кількістю відгуків, оскільки виробники люблять заявляти ємність більше, ніж вона є за фактом.

Нагадаємо, раніше у "Київтеплоенерго" поділилися способами економного споживання електроенергії.