Не стримав сліз: Алек Болдвін почув вирок у справі про ненавмисне вбивство українки Галини Хатчінс (фото, відео)

Читати російською
Автор
Новина оновлена 13 липня 2024, 12:28

Справу Алека Болдвіна про ненавмисне вбивство припинено

Голлівудський актор Алек Болдвін заплакав у суді після того, як почув про припинення справи про ненавмисне вбивство американського оператора та журналіста-розслідувача Галини Хатчінс, родом з України. 42-річна журналістка загинула у жовтні 2021 року на знімальному майданчику фільму "Іржа".

Судовий процес проти 66-річної знаменитості, який тривав три роки, було припинено у п’ятницю, 12 липня. Як повідомляє CBS News, суддя Мері Марлоу Соммер з американського штату Нью-Мексико задовольнила прохання адвокатів Болдвіна, пояснивши це тим, що захист навмисно приховував докази.

Почувши вирок, Алек Болдвін заплакав, обійняв двох своїх адвокатів, свою дружину Хіларію, яка теж не змогла стримати сліз. На засіданні зірку також підтримував його брат, американський актор і батько моделі Гейлі Бібер — Стівен Болдвін. Сам Алек не говорив зі ЗМІ: він вийшов із суду та одразу сів у свій позашляховик.

Фото: Getty Images
Фото: Getty Images

Алек Болдвін застрелив українку на зйомках фільму: що відомо

21 жовтня 2021 року голлівудський актор Алек Болдвін на зйомках фільму "Іржа" випадково застрелив оператора з України Галину Хатчінс. Жінка від отриманих поранень померла у лікарні. Відео з місця події з’явилося в мережі.

Пізніше стало відомо, що патрон, яким стріляв Болдвін, був не холостим, як мало бути на зйомках, а бойовим. Сам Болдвін дуже важко переживав те, що сталося, і до останнього співпрацював зі слідством.

У лютому 2023 року Болдвіну висунули офіційне звинувачення у вбивстві українки, він міг сісти у в’язницю на строк до 1,5 року. У лютому на знаменитість подали до суду батьки та сестра вбитої, які мешкають біля Києва. Родичі загиблої Хатчінс були впевнені, що вона могла б допомогти їм переїхати з України до США після початку повномасштабного вторгнення Росії. У квітні минулого року суд проти актора скасували, адже він і родина загиблої оператора дійшли мирової угоди.

У Хатчінс залишився малолітній син Андрос та чоловік, а також родичі в Україні. Фото: instagram.com/halynahutchins

У квітні 2024 року американський суд засудив до 18 місяців в’язниці керівника зйомок з питань зброї Ханну Гутьєррес-Рід. Суддя Мері Марлоу Соммер зазначила, що нерозсудливість 26-річної обвинуваченої "рівносильна серйозному насильницькому правопорушенню". У ході розслідування було встановлено, що Гутьєррес-Рід, яка мала відповідати за безпеку зйомок, принесла на майданчик бойові патрони, де їх наявність була категорично заборонена.