Прапороносець збірної України на Паралімпіаді завоювала друге "золото" в Токіо

Читать на русском
Автор
Єлизавета Мерешко
Єлизавета Мерешко. Фото twitter.com/Paralympics

Єлизавета Мерешко виграла чергове паралімпійське "золото"

Українська плавчиха Єлизавета Мерешко, яка була одним з двох прапороносців збірної України на церемонії відкриття Паралімпіади, завоювала своє друге "золото" на Іграх в Токіо. Про це повідомляє офіційний сайт Ігор.

У суботу, 28 серпня, Мерешко перемогла у фінальному запливі на дистанції 100 метрів брасом (клас — SB5). Другий результат показала британка Харві Грейс, а "бронзу" здобула німкеня Верена Шотт.

Ця медаль стала 8-ю золотою для збірної України в Японії. Таким чином, наша команда закріпилася в топ-5 медального заліку.

Результати запливу на 100 метрів брасом серед жінок на Паралімпіаді в Токіо:

Результаты заплыва на 100 метров брассом среди женщин на Паралимпиаде в Токио
Результати запливу на 100 метрів брасом серед жінок на Паралімпіаді в Токіо

Крім того, 28 серпня, Наталя Морквич виграла "срібло" у фехтуванні на рапірах (клас А). У фіналі українка програла китаянці Гу Хайянь.

Раніше в Токіо Мерешко виграла "золото" в запливі на дистанції 50 метрів вільним стилем у класі S6, а також ставала другою на дистанції 200 метрів комплексом.

Золоті нагороди в скарбничку збірної України 28 серпня також принесли Максим Крипак, Євгеній Богодайко, Михайло Сербін і Денис Дубров. Крім того, наші паралімпійці успішно виступили в ранковій сесії четвертого дня змагань.