Олімпійські ігри у Пекіні: підсумки 3-го ігрового дня

Читать на русском
Автор
523
Олімпійські ігри у Пекіні Новина оновлена 07 лютого 2022, 14:50
Олімпійські ігри у Пекіні. Фото facebook.com/olympicua

Біатлоністки не змогли виграти медаль для України.

У понеділок, 7 лютого, на Олімпійських іграх у Пекіні відбувся третій змагальний день, в рамках якого спортсмени розіграли 9 комплектів нагород, зокрема українці боролися за медаль в біатлоні.

"Телеграф" вів текстову трансляцію ігрового дня.

ОЛІМПІАДА-2022: МЕДАЛЬНИЙ ЗАЛІК

Основні медальні надії України були пов’язані з жіночою індивідуальною гонкою, у якій візьмуть участь три українки: Ірина Петренко, Юлія Джима, Валентина Семеренко. Зазначимо, що напередодні українка Дар’я Блашко випала зі складу збірної України через коронавірус. Додамо, що Валя Семеренко провалила свій етап у змішаній естафеті на Олімпіаді в Пекіні, що значною мірою вплинуло на результат усієї команди. У нас на сайті є повний розклад усіх біатлонних гонок на Іграх-2022.

Результати змагань на Олімпійських іграх у Пекіні 7 лютого

Медальні змагання:

Збірна Олімпійського комітету Росії (ОКР) виграла командний турнір з фігурного катання. Друге місце в американців, третє – у японців.

Швейцарський гірськолижник Біт Фойц завоював "золото" у швидкісному спуску. Срібним призером став француз Жоан Кларе, а "бронза" дісталася австрійцю Маттіасу Майєру.

Канадський сноубордист Максанс Парро виграв золоту медаль у слоупстайлі, "срібло" завоював китаєць Су Імін, а бронзу — канадець Марк Макморріс.

Шведська гірськолижниця Сара Хектор завоювала "золото" у гігантському слаломі. Срібним призером стала італійка Федеріка Бріньйоне, а третє місце зайняла швейцарка Лара Гут-Бехрамі.

Ірен Вюст із Нідерландів з олімпійським рекордом перемогла у ковзанярському спорті на дистанції 1 500 м. Другий результат показала японка Міхо Такагі, а замкнула трійку найкращих ще одна нідерландка Антуанетта де Йонг.

Перемогу в жіночих індивідуальних перегонах здобула німкеня Деніз Херрман. Другий результат показала француженка Анаїс Шевальє-Буше, а третє місце дісталося Марті Рейселанд із Норвегії.

Італійка Аріанна Фонтана виграла "золото" у шорт-треку на дистанції 500 м. Другий результат показала Сюзанне Схюлтінг з Нідерландів, а третє місце у канадки Кім Бутен.

Китаєць Цзивей Жень переміг у змаганнях з шорт-треку на дистанції 1000 м. Другим фінішував ще один представник Піднебесної Веньлун Лі, третє місце в угорця Шаоан Лю.

Збірна Словенії виграла змагання зі стрибків на лижах із трампліна в міксті, друге місце у збірної ОКР, канадці – треті.

Українці на Олімпіаді у Пекіні:

Анастасія Шепеленко посіла 45 місце за підсумками першого заїзду в гігантському слаломі.

Гірськолижник Іван Ковбаснюк у швидкісному спуску показав 33-й результат.

Анастасія Шепеленко посіла 39 місце за підсумками двох заїздів у гігантському слаломі.

Ірина Петренко, Юлія Джима показали 11-й та 10-й результат відповідно у жіночих індивідуальних перегонах, Валя Семеренко зійшла з дистанції.

Саночниці Олена Стецьків та Юліанна Туницька зайняли 21 та 22 місця відповідно після першого спуску.

Саночниці Олена Стецьків та Юліанна Туницька зайняли 19 та 22 позицію відповідно після другого спуску.

Нагадаємо, за підсумками другого змагального дня збірна Норвегії зберегла лідерство в медальному заліку. Проте норвежці неприємно здивували своїх уболівальників у скіатлоні. У лижній гонці на 30 км у чоловіків переміг представник Олімпійського комітету Росії Олександр Большунов. З росіянином стався конфуз на церемонії нагородження, також його хамський вчинок під час перегонів потрапив на відео.