Російський паспорт знищив! Українського футболіста перевірила поліція

Читать на русском
Автор
604
Сергій Каретник повернувся до українського футболу
Сергій Каретник повернувся до українського футболу

Клуб Першої ліги СК "Полтава" провів гучний трансфер

Перехід півзахисника Сергія Каретника у "Полтаву" наробив чимало галасу в українському футболі. Справа в тому, що гравець мав російське громадянство. Раніше ми повідомляли, що у Білорусі затримали тренера "Львова", йому загрожує в’язниця.

Звідки у нього російський паспорт та як він опинився в Україні Каретник розповів сайту "Полтави".

"Я ще до повномасштабного вторгнення приїхав додому. Хоча взимку підписав контракт із клубом "Динамо-Владивосток". За кілька днів до закриття трансферного вікна, від безвиході. Але жодного дня я не провів у цьому клубі", — каже Сергій.

"Після початку повномасштабної війни я написав заяву про вихід з російського громадянства, а паспорт просто знищив! До речі, викликали мене в поліцію в Лубнах. Мене перевіряли. Вивчали мій телефон, усі листування в ньому. Але мені приховувати не було чого", — продовжує футболіст.

"Навіщо я приймав громадянство Росії? Розумієте, тоді коли я його отримував, це було потрібно для футболу. Мені тоді було лише 17 років, багатьох речей я не розумів. Питання російського громадянства було більше не моїм рішенням, а людей, які займалися моїм просуванням. Я ніколи не писав відмову від українського громадянства. Я українець і таким залишусь", — підсумував Каретник.

Раніше ми писали, що на футбольному матчі в Кракові вболівальники віддали шану захисникам "Азовсталі".

А в Росії коментаторам заборонили вимовляти ім’я футболіста "через духовні скрєпи".