Україна має замінити Іран на ЧС-2022: гучна заява "Шахтаря"

Читать на русском
Автор
1032
Українська асоціація футболу (УАФ) Новина оновлена 03 листопада 2022, 13:27

Сергій Палкін закликав не пускати терористів на чемпіонат світу

Генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін вважає, що збірна Ірану має бути відсторонена від участі у чемпіонаті світу-2022 у Катарі, а її місце має зайняти Україна. Хоча раніше "Телеграф" пояснив, чому Україна не замінить Іран на мундіалі.

"У той час як іранське керівництво розважатиметься, спостерігаючи за грою своєї збірної на чемпіонаті світу, українців вбиватимуть іранські дрони та іранські ракети.

Вже майже 250 таких дронів атакували мирні міста України. Кожен із них був зроблений, поставлений іранською владою, іранські інструктори та військові безпосередньо навчали та керували запусками дронів, які знищували будинки, музеї, університети, офіси, спортивні та дитячі майданчики, а головне вбивали українців. Серед них – дітей. Дітей, які також мріяли подивитися на свою збірну на чемпіонаті світу з футболу.

"Шахтар" закликає ФІФА і всю міжнародну спільноту домогтися негайної заборони виступу на чемпіонаті світу збірної Ірану за безпосередню участь цієї країни у терористичних атаках українців. Це буде справедливе рішення, яке має привернути увагу всього світу до режиму, який як вбиває своїх найкращих людей, так і допомагає вбивати українців. Вакантне місце має зайняти збірна України, яка довела, що гідна участі у мундіалі. Маючи нерівні умови з іншими збірними під час матчів стиків, вона грала серцем.

Таке рішення історично та спортивно виправдане. Закликаю всіх долучитись до тиску на футбольну бюрократію. Досить повторювати помилки чемпіонату світу — 2018 у росії, ховаючись за порожньою тезою про аполітичність спорту.

Сприяння участі терористів у чемпіонаті світу і є політикою. Пора покласти край такій політиці", — заява Палкіна опублікована на сторінці "Шахтаря" у Facebook.

Нагадаємо, що зірки іранського футболу написали відкритий лист у ФІФА. Вони вимагають виключити національну команду з-поміж учасників чемпіонату світу 2022 року.

Чемпіонат світу пройде з 20 листопада до 18 грудня на восьми стадіонах у п’яти містах. Фінальний матч відбудеться на "Національному стадіоні" у Лусаїлі. Збірна України не зуміла подолати кваліфікаційний бар’єр, програвши у фіналі стикового раунду команді Уельсу.