Шуфрич і Суркіс тікають із НОК України через народний гнів

Читать на русском
Автор
6950
Нестор Шуфрич та Григорій Суркіс
Нестор Шуфрич та Григорій Суркіс. Фото glavcom.ua, fcdynamo.com

Українці були обурені підсумками виборів у головну спортивну структуру країни

Скандал із призначенням Григорія Суркіса та Нестора Шуфрича на посади у Національному олімпійському комітеті (НОК) України отримав розв’язку.

Наступного дня після виборів Суркіс та Шуфрич подали заяви про вихід зі складу НОК. Про це в ефірі телеканалу "Київ" розповів новоспечений президент НОК, чинний міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт.

"Сьогодні Григорієм Суркісом і Нестором Шуфричем вже подано заяви про вихід зі складу НОК, тому ми припиняємо їхнє членство.

Сподіваюся, що це питання буде знято. Щодо Андрія Шевченка, ми спілкувалися з ним. Він попередив, що написав. Але я йому потім набрав, коли він опублікував свої думки.

Я йому сказав, що вже написано листи про вихід з НОК паном Шуфричем та паном Суркісом. Ми домовилися про зустріч наступного тижня. Будемо пропрацьовувати, як далі нам працювати разом”, — заявив Гутцайт.

Нагадаємо, легендарного українського футболіста Андрія Шевченка за підсумками виборів у НОК було обрано віцепрезидентом організації, проте наступного дня "Шева" залишив свою посаду через "склад комітету". Крім того, вибори у НОК жорстко розкритикував український футболіст-волонтер Роман Зозуля.