З Пеле прощатимуться добу: труну пронесуть повз будинок його матері

Читать на русском
Автор
1032
На цьому стадіоні Пеле творив історію
На цьому стадіоні Пеле творив історію. Фото Колаж "Телеграфу"

Уболівальники можуть попрощатися із Королем футболу на стадіоні "Сантоса"

Президент Бразилії оголосив триденну жалобу, весь світ оплакує Пеле. Король футболу помер у колі рідних 29 грудня у лікарні Сан-Паулу. Похорон відбудеться вже після Нового року.

Майже всю свою кар’єру Пеле провів у "Сантосі". Тому клуб взяв на себе організацію похорону.

Як повідомляє сайт "Сантоса", прощання з легендарним футболістом розпочнеться 2 січня о 10:00 за місцевим часом. Труну виставлять у спеціальному наметі на стадіоні "Віла Белміро", куди пустять усіх охочих. Прощання триватиме до 10:00 3 січня.

Підготовка стадіону до прощання з Пеле

Після цього труну з тілом Пеле пронесуть вулицями Сан-Паулу, зокрема й біля будинку, де мешкає мати футболіста Селеста. Нещодавно їй виповнилося 100 років і Пеле присвятив мамі зворушливий пост у Instagram.

Поховають Короля футболу на цвинтарі Memorial Necropole Ecumenica.

До речі, єдиний приватний музей Пеле відкрили в Україні. Раніше ми розповідали про невідомі факти з біографії легендарного футболіста.

Пеле — єдиний футболіст в історії, який тричі вигравав чемпіонат світу як гравець (у 1958, 1962 і 1970 роках). Він був визнаний найкращим футболістом XX століття за версією ФІФА, World Soccer та France Football, а також найкращим спортсменом XX століття за версією МОК.